Vodja etične komisije Fife Michael Garcia trenutno preiskuje sume korupcije ob glasovanju Fife decembra 2010 in naj bi poročilo objavil letos.

"Če se bo v preiskavi izkazalo, da so bile nepravilnosti in podkupovanja pri glasovanju, potem kot član izvršnega odbora Fife ne vidim nobenih težav v predlogu, da se volitve ponovijo," je za BBC dejal 70-letni Boyce iz Severne Irske.

Novi dokazi o podkupovanju BIn Hammama?

Mohameda Bina Hammama, nekdanjega predsednika katarske nogometne zveze ter tudi predsednika azijske nogometne (AFC) zveze in člana izvršnega odbora Fife, ki je leta 2012 zaradi korupcijskih obtožb odstopil, pozneje pa so ga kaznovali dosmrtno prepovedjo opravljanja nogometnih funkcij, pa so v teh dneh doletele nove obtožbe. Tokrat zaradi podkupovanja predsednikov nogometnih zvez številnih afriških držav, v zameno pa naj bi dobil njihovo podporo na glasovanju za gostitelja svetovnega prvenstva leta 2022, ki ga je Katar kasneje tudi dobil.

Britanski Sunday Times poroča, da je dobil številne dokumente, ki dokazujejo, da je Bin Hammam plačal okoli 5 milijonov dolarjev, da sije zagotovil večjo podporo s strani afriških nogometnih zvez. Šlo naj bi za nakazila do 200 tisoč dolarjev, ki jih je takrat najvišji katarski nogometni funkcionar nakazal predsednikom nogometnih zvez kar tridesetih afriških držav.

Že pred leti je bilo odkrito, da je Bin Hammam nakazal tudi 1,6 milijona dolarjev nekdanjemu podpredsedniku Fife Jacku Warnerju. Tudi Warner je kmalu po razkritju obtožb v javnosti leta 2011 odstopil.