Absolventi, ki so na začetku svoje poklicne poti, hkrati pa znajo dobro nemško in jih zanimajo nemška družba, politika ter zgodovina, se lahko do 30. junija prijavijo za prakso v nemškem parlamentu v Berlinu. Praksa bo potekala med 1. marcem in 31. julijem prihodnje leto. Štipendija znaša 450 evrov na mesec, izbrani kandidat pa bo imel krite tudi stroške nastanitve v študentskem domu in stroške prevoza. Več informacij je na http://bit.ly/1kQBjlW.

Priložnost za delo v Nemčiji imajo tudi študenti drugih smeri. Tisti, ki jih zanimajo finance, lahko poskusijo v podjetju Home24, kjer iščejo praktikanta za tri ali šest mesecev za delo v Berlinu, ekipa Trivago pa išče praktikanta za delo na področju online marketinga. Več informacij je na spletnem naslovu http://bit.ly/PKxml1 oziroma http://bit.ly/1foHYSO.

Praktikante različnih študijskih smeri (zdravstveni menedžment, humanistika, ekonomija) iščejo tudi v podjetju EDEKA, največjem živilskem podjetju v Nemčiji. Praksa tam bo trajala pet oziroma šest mesecev, pogoj za prijavo pa je najmanj tretji letnik študija. Več informacij je na spletnem naslovu http://bit.ly/1h6nuJQ.

Polnoletni mladi, ki niso dobili štipendije za obisk kakšnega jezikovnega tečaja, a bi ga vseeno radi obiskali, lahko poskusijo na Univerzi v Kielu, kjer bodo lahko pilili znanje nemščine. Poletni tečaj bo potekal med 21. julijem in 15. avgustom, vsi, ki ga bodo uspešno opravili, pa bodo lahko na domači fakulteti uveljavili 6 kreditnih točk. Rok za prijavo na tečaj je 1. junij, več informacij pa je na povezavi http://bit.ly/1fkUItX.

Še ena možnost za tečaj nemškega jezika se odpira tudi na Univerzi v Freiburgu. Tam bodo izvajali tečaje za različne stopnje in vsebine: jezik in kultura, nemščina za turizem, nemščina za gospodarstvo in poklicno življenje, nemščina za poklice, povezane z zdravstvom itd. Tečaj bo potekal med 4. in 29. avgustom, rok za prijavo pa je 30. junij. Več informacij je na naslovu http://bit.ly/1nyxanB. slo