Rojak vodilnega Rigoberto Uran je bil v vožnji na čas tretji in zaostal 1:26 minute. Četrti je bil Francoz Pierre Rolland (+ 1:57), peti domačin Domenico Pozzovivo (+ 2:24), šesti pa njegov rojak Franco Pellizotti (+ 3:22). Največ je izgubil Norvežan Ryder Hesjedal, ki je po težavah in menjavi kolesa skupno padel na deveto mesto.

Prvo kolumbijsko slavje na dirki lahko prepreči samo še poškodba

Kolesarji so morali danes premagati skoraj 29 kilometrov dolg kronometer, ki jih je popeljal na 1712 metrov visoki Cime Grappo. Kolumbijec je izpit opravil z odliko in samo še velike težave ali poškodba lahko preprečijo prvo kolumbijsko slavje na dirki po Italiji. Današnji uspeh je tlakoval pot do skupne zmage, saj ima skupno zdaj 3:06 minute naskoka pred Uranom, Aru se je prebil na skupno tretje mesto. Za nosilca rožnate majice je bila današnja etapna zmaga druga na letošnji izvedbi dirke. Ker je startal za Uranom, tudi ni imel težav pri nadzorovanju skupnega seštevka, preračunavanja pa nazadnje niti ni potreboval, saj je postavil najboljši čas.

Četrti v skupnem seštevku je zdaj Rolland, ki za tretjim mestom zaostaja minuto in pol, za vodilnim Quintano pa že skoraj pet in pol.

Med Slovenci najboljši Jan Polanc

Izmed Slovencev je danes najbolje kolesaril Jan Polanc (Lampre-Merida), ki je bil 54., zaostal pa je 7:45 minute. Luka Mezgec (Giant-Shimano) s 13:26 in Borut Božič (Astana) s 13:45 minute zaostanka sta etapo končala na 140. oziroma 142. mestu. Tudi skupno je Polanc v najboljšem položaju, je na 39. mestu, Božič je 129., Mezgec pa 145.

V soboto bodo kolesarji na dirki po Italiji vozili še zadnjo gorsko preizkušnjo, 167 km dolgo etapo od Maniaga do Monte Zoncolana, v nedeljo pa jih čaka še ravninska etapa s startom v furlanskem Huminu in ciljem v Trstu.