Rowlingova je kriminalni roman izdala pod psevdonimom Robert Galbraith. Gossage je to informacijo posredoval prijateljici Judith Callegari, ki je v izmenjavi na Twitterju informacijo posredovala Sunday Timesu.

Avtorica je proti Gossageu in Callegarijevi vložila tožbo na londonskem sodišču, odvetniška pisarna, ki se je za dogodek že opravičila, pa bo poravnala tudi stroške postopka.

Odvetnica Rowlingove Jenny Affia je sicer dejala, da je avtorica "ostala brez besed zaradi takšne izdaje zaupanja". Rowlingova je sicer napovedala, da bo tudi sama tri leta darovala prihodke od prodaje romana o vojnem veteranu, ki postane zasebni detektiv, vojaški dobrodelni ustanovi.

Svojo odločitev, da knjigo napiše pod psevdonimom, pa je Rowlingova za Sunday Times obrazložila z besedami: "Šlo je za tako osvobajajočo izkušnjo. Bilo je čudovito, nekaj objaviti brez pretirane publicitete in pričakovanj, in čisto zadovoljstvo prejeti kritiko in odziv pod drugim imenom."

Knjigo so sicer pohvalili tako kritiki kot tudi drugi pisatelji. Eden jo je označil za "čudovito napisano in skrajno napeto", drugi pa trdi, da ga je knjiga spomnila, zakaj se je sam zaljubil v kriminalne romane. Preden je na dan prišlo pravo ime avtorja, pa so knjigo prodali v 1500 izvodih.

Lani je sicer Rowlingova za sabo pustila svet otroških romanov in izdala prvenec za odrasle Nadomestne volitve. Delo, ki so ga pri nas označili za socialno dramo, piše o boju za prazen stolček v svetu krajevne skupnosti kraja Pagford in nastavlja precej neprijetno ogledalo Angležem.