»Vem, kaj pomeni biti ustrahovan in to doživeti tudi na spletu, zato hočem postati zaščitnica vseh tistih, ki mislijo, da ne more biti slabše,« je dejala 25-letnica, ki se zaradi redke bolezni ne more zrediti. Nikoli ji ni uspelo preseči teže 30 kilogramov, poleg tega pa je še slepa na eno oko. »Moj cilj je, da vidijo film in ugotovijo, da je vse mogoče premagati,« je dodala.

Trenutno se Lizzie Velasquez ukvarja z zbiranjem donacij prek Kickstarterja za snemanje še neimenovanega dokumentarnega filma. Do sedaj je zbrala 123 tisoč dolarjev. Kampanja, ki jo je mogoče spremljati na TheLizzieProject.com, se konča 31. maja, njen cilj pa je zbrati 180 tisoč dolarjev.

Velasquezejeva se je leta 1989 rodila v Austinu z izredno redko gensko boleznijo – do sedaj so zdravniki po svetu zabeležili samo dva primera. Znana je postala po svojem nastopu na konferenci TED Talk lani decembra, ko je omenila tudi posnetek na Youtubu z naslovom Najgrša ženska na svetu. V posnetku je bila prikazana njena fotografija, pod posnetkom pa komentar: »Naredi svetu uslugo in se ustreli v glavo.«

»Namesto joka sem se odločila, da bom srečna. Ta sindrom ni problem, ampak blagoslov, ki mi dovoli, da izboljšam sebe in navdihnem druge ljudi,« je še dodala. Od decembra lani je Lizzie diplomirala, napisala tri knjige za samopomoč in sprejela vabilo v oddajo The View, kjer je spoznala Barbaro Walters in Whoopi Goldberg.