Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo odnosi med Nico Rosbergom in Lewisom Hamiltonom, ki se poznata tako rekoč od otroštva, začeli resno krhati. V Monaku je nastopila ledena doba, mrki pogledi, uperjeni v tla, in nobenega rokovanja, sem ter tja kakšna strupena puščica, izstreljena proti ekipnemu tovarišu, to je realnost v ekipi Mercedes v tem trenutku. In najhuje za tekmece je, da se oba dirkača nemoteno prepirata za zmage, medtem ko ostali vse to opazujejo bolj kot ne kot pravi statisti in pobirajo drobtinice, ki padejo srebrnim z mize.

Že na kvalifikacijah je bilo jasno, da je dobrih odnosov dokončno konec. Slika se je nadaljevala tudi po dirki, na kateri se je veselil Nico Rosberg, ki je tukaj zmagal že lani: »Zmaga je nekaj posebnega, posebej, ker mi je Hamilton stalno visel za vratom. A ohranil sem mirno kri in nisem delal napak, vmes me je zaskrbelo, ker je bila poraba goriva prevelika. Moral sem spremeniti način vožnje, voziti v drugih prestavah kot običajno, a sem tudi z bolj varčno vožnjo lahko obdržal vodstvo.« Hamilton ni našel pravega orožja v boju z Rosbergom, saj se je ubadal s kar nekaj težavami, ni pa bil niti najbolj zadovoljen z delom ekipe, ki je sproti določala taktiko njegove dirke.

»Drugo mesto ni slab rezultat, a zmagati v Monaku bi mi pomenilo veliko. V Monaku je tako ali tako nemogoče prehitevati, čakal sem na Nicovo napako, ki pa je ni naredil. Potem mi je proti koncu dirke priletelo nekaj v oko, precej me je bolelo, in voziti samo z enim očesom v Monte Carlu je skoraj nemogoče. Razmišljal sem, da bi šel v bokse po pomoč, a k sreči se je zadeva potem sama uredila in mi je tujek zlezel iz očesa, tako da sem za seboj lahko zadržal Ricciarda. Glede najinega odnosa z Rosbergom pa lahko rečem le, da si želim poštenega boja, samo to,« je dejal Lewis Hamilton. A že dejstvo, da si nista čestitala ne po kvalifikacijah ne po dirki, seveda pove zelo veliko.

Daniel Ricciardo je bil spet boljši od Sebastiana Vettla, kar postaja počasi že stalnica pri Red Bullu. Avstralec se je pogumno držal pred zasledovalci, in čeprav sta oba Mercedesova dirkača dejansko odpeljala svojo dirko, se je moral tudi on malce potruditi. »Ni slab rezultat, lepo je v Monaku dobiti čestitke od kneza. A spet nismo bili dovolj hitri za zmago. Sicer sem proti koncu dirke lahko malce bolj pritiskal na Hamiltona, a to je bilo tudi vse, kar sem lahko naredil. Prehitevanje tukaj je vedno tvegano. Glede na to, da smo imeli na tej dirki le en dirkalnik v cilju, bi bilo mogoče malce nespametno tvegati preveč,« je pojasnil Daniel Ricciardo. Sebastian Vettel je namreč odstopil, saj je izgubil pritisk v turbopolnilniku: »Turbo motor brez turbopolnilnika pa ni več motor.«

Sicer je imelo s tehniko težave kar nekaj dirkačev, Kimi Raikkonen, ki je bil kljub težavam z želodcem odlično na poti in je prvič letos lahko celo nadzoroval ekipnega tovariša Fernanda Alonsa, je imel tudi nekaj smole. Po prvi menjavi pnevmatik je takoj preluknjal eno in je moral zelo hitro še enkrat v bokse, kar ga je vrglo precej proti začelju razpredelnice. Naslednja dirka formule 1 bo 8. junija v Montrealu v Kanadi.