Celjski rokometaši so po sušnih štirih letih znova osvojili državno prvenstvo. Po rednem delu jim ni kazalo najbolje, saj so za Velenjčani zaostajali kar pet točk, v končnici pa so s pridom izkoristili blede predstave tekmecev iz Šaleške doline in si tudi zavoljo treh kakovostnih slovenskih okrepitev iz beloruskega Minska ter 100-odstotnim izkupičkom na desetih tekmah priigrali že 18. naslov državnih prvakov.

Celjani na odločilnem dvoboju v Rdeči dvorani, kjer jim je za naslov prvaka zadostoval že neodločen izid, resda niso mogli računati na poškodovanega reprezentančnega ostrostrelca Boruta Mačkovška, v še večjih kadrovskih težavah pa so bili gostitelji. "Ose" so na odločilni tekmi ostale brez prav tako poškodovanega ideologa Staša Skubeta, ki se je skupaj s soigralci resda ogreval, a na tekmi, kjer se je v tej sezoni zbralo rekordno število gledalcev, vendarle ni stopil na igrišče.

Pomanjkanje ideje v organizaciji igre je velenjsko ekipo "teplo" od prve do zadnje minute, motivirana in v končnici kakovostnejša celjska zasedba pa je "eksperiment" domačega trenerja Ivana Vajdla - na to odgovorno mesto je postavil krilnega igralca Janeza Gamsa - s pridom izkoristila in si že po sedmih minutah priigrala vodstvo 5:0.

Celjani so v uvodu delovali kot dobro podmazan stroj. V nadaljevanju njihova premoč ni bila več tako izrazita, še najbolj kritične trenutke so doživeli med 18. in 20. minuto, ko so gostitelji izkoristili izključitvi Ivana Sliškovića in Sebastiana Skubeta ter se Celjanom približali na dva gola zaostanka (8:10). Končnica prve polovice tekme je znova minila v znamenju rokometašev iz mesta ob Savinji, ki so si v 29. minuti priigrali pet golov prednosti (17:12), na velik odmor pa odšli z zalogo štirih zadetkov (17:13).

Izbranci velenjskega trenerja na celjski klopi Branka Tamšeta so v drugi polovici tekme imeli škarje in platno v svojih rokah. Gostitelji so se borili po najboljših močeh, znanja in moči, da bi ujeli favorizirane tekmece, pa niso imeli. Tega je bilo veliko več na celjski strani, ki so si v 38. minuti priigrali sedem golov prednosti (21:14), nekajkrat povedli tudi z desetimi, in tekmo brez stresnih trenutkov mirno pripeljali do srečnega konca. Letošnja sezona je tako povsem minila v znamenju Celjanov, ki so v začetku marca slavili tudi v pokalnem tekmovanju.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Gašper Marguč z devetimi in Sebastian Skube s sedmimi goli. Za velenjsko je Marko Dujmovič prispeval osem, Senjanin Burić, Mario Šoštarič in Nejc Cehte pa po štiri zadetke.