Na Denićevem seznamu je tudi organizator igre Uroš Zorman, ki ga je Evropska rokometna zveza (EHF) zavoljo nešportnega obnašanja na januarski tekmi z Ukrajino kaznovala s tremi tekmami prepovedi nastopa. Rokometna zveza Slovenije je na sedež EHF že poslala pritožbo in pri tem plačala tisoč evrov, hkrati pa od disciplinskega organa evropske krovne zveze zahtevala, da celoten postopek konča vsaj teden dni pred prvo tekmo v Veszpremu, ki se bo v nedeljo, 8. junija, pričela ob dokaj nenavadnem terminu - ob 14.30.

"Na mojem seznamu je tudi kaznovani Zorman, ki bo z nami vadil vse dokler ne bo dokončno znano ali je EHF zavrnila ali ugodila naši pritožbi. Za pomembna dvoboja ne moremo računati na kaznovanega Miho Žvižeja, zavoljo težav s križnimi vezmi bo manjkal Nenad Bilbija, Staš Skube ima težave s kolenom in je zanj sezona bržkone končana, zdravstvene težave lažje narave imata tudi Borut Mačkovšek in Marko Bezjak," je dejal Denić, ki na svoj seznam zaradi zdravstvenih težav ni uvrstil niti celjskega vratarja Matevža Skoka, namesto njega pa je povabil Klemna Ferlina.

Denić za izjemno pomembna dvoboja z Madžari torej ne more računati na nekatere igralce, prednost pred specialistom za posamična igralna mesta pa je namenil polivalentnim igralcem, kot so David Špiler, Vid Kavtičnik in Sebastian Skube, ki so uporabni na vsaj dveh igralnih mestih. Denić je zavoljo tega "žrtvoval" nekatere rokometaše, med drugim tudi krilnega igralca Gašperja Marguča. "Pri izbiri igralcev sem imel nekatere pomisleke. Namesto Marguča sem zavoljo vrnitve Jureta Natka v izbrano vrsto nato poklical Miklavčiča, Vida Kavtičnika pa pomaknil na položaj desnega krila. To so nekatere povsem logične kadrovske spremembe, ki pa jih zavoljo dolge odsotnosti Natka nisem mogel udejaniti," je dejal Denić.

Slovenski rokometaši bodo priprave za letošnji reprezentančni vrhunec začeli v sredo, 28. maja, v svojem tradicionalnem taboru v Zrečah, generalko za obračuna z Madžari pa imeli v ponedeljek, 2. junija, ko bodo v mariborski dvorani Tabor gostili severne sosede iz Avstrije.