Ženska odprava v Sofiji prejšnji teden ni bila najuspešnejša, saj so bili cilji višji od prikazanih uvrstitev. »Žal mi je zaradi Teje Belak. Prepričan sem, da sodi med najboljše Evropejke na preskoku, a žal tega v Sofiji ni potrdila,« je z reprezentančno kolegico sočustvoval Mitja Petkovšek, ki je imel pred odhodom v Sofijo precej težav. Zadnji teden priprav je bil zanj precej stresen, saj si je poškodoval palec na roki, bolečine pa so bile zelo hude. K sreči je bilo v dveh dneh precej bolje, a je bilo telovadcu Narodnega doma žal, da je dva dneva pred odhodom treniral slabše, kot bi si želel. Druga velika težava, ki jo je imel Petkovšek, je bila, da se je dolgo časa privajal na dopoldanski nastop, ki mu ne ustreza. »Saj vem, da imajo z jutranjimi nastopi težave tudi drugi telovadci, a sam se na dopoldanske nastope v vseh letih nisem privadil. Veliko sem se posvečal dopoldanskemu nastopu in res upam, da bom v kvalifikacijah spravil skupaj sestavo, ki bo zadovoljila tako mene kot sodnike,« pojasnjuje Petkovšek, ki bo v kvalifikacijah nastopil jutri dopoldan, popoldan pa bo že znana bera slovenskih telovadcev. »Ne le v Sofiji, sploh v Bolgariji še nisem bil nikoli. A verjamem, da se bom dobro počutil. Upam, da se mi ne bo treba v petek dopoldan usesti v kombi in se peljati na dolgo pot proti domu, temveč da bom imel konec tedna še kaj pokazati,« je pred odhodom v Bolgarijo sklenil Petkovšek.

»Pri mladincih si nadejamo uvrstitve Petra Lampreta med finaliste na krogih. Naš drugi cilj pa je, da bi se eden od tekmovalcev uvrstil na olimpijske igre mladih. Hkrati bo prvenstvo pokazalo, kako blizu vrha smo v evropskem pomenu gimnastike pri delu z mladimi telovadci,« pred današnjim nastopom mladincev na EP napoveduje selektor članske reprezentance Sebastijan Piletič. »Pri članih je pravilo takšno, da lahko država tekmuje v ekipni konkurenci ali zgolj z dvema posameznikoma. Ker smo poleg Petkovška in Bertonclja, od katerih tudi največ pričakujemo, želeli, da tekmujeta tudi Alen Dimic in Rok Klavora, smo morali sestaviti ekipo. Posledično je dobil povabilo tudi Žunko,« je pojasnil Piletič ter zaključil, da je cilj članske reprezentance med ekipami uvrstitev med najboljših 25 reprezentanc stare celine.

»Sam imam šestkrat večje težave kot Mitja, saj bom v dopoldanskem času tekmoval v mnogoboju. Zalogaj bo velik. V Bolgarijo sem odpotoval z dobrimi občutki. Upam, da se bo vse lepo izšlo ter da se bom vrnil domov z lepo uvrstitvijo,« je pred odhodom povedal Alen Dimic, ki je prejšnji mesec blestel na tekmi svetovnega pokala v Ljubljani, kjer je na bradlji zasedel tretje mesto.