Eden najprijetnejših in najslastnejših izzivov na naših tleh bo navdušence nad adrenalinom, poganjanjem pedal in lepotami narave v »slovenski Toskani« združil 31. maja.

Na 108 kilometrov dolgo pot iz Ljubljane do Vinske kleti Goriška Brda se bodo kolesarji podali ob 8.30. Maraton, katerega poslanstvo je skozi šport in prijateljstvo promovirati Brda, deželo opojnih trenutkov in nepozabnih vtisov, bo potekal v vsakem vremenu, prijave pa organizator Vinska klet Goriška Brda zbira v vseh svojih poslovalnicah.

Organizatorji bodo tudi letos med potekom maratona razdelili od 30 do 50 kilogramov češenj, v ciljnem prostoru pa bodo posebej izpostavili tudi dve novosti: kolesarji bodo lahko nove energije ob toplem obroku nabrali tudi ob kozarcu sveže iztisnjenega grozdnega soka z Goriških brd, ki ima številne blagodejne učinke za organizem, obenem pa bodo prav na dan maratona premierno predstavili prenovljeno linijo vin Villa Brici LIGHT – gre za vina z nižjo alkoholno stopnjo.

Udeležence maratona bodo na cilju pričakali z zabavnim programom, športnim kosilom, možni bodo brezplačni ogledi vinske kleti z mini pokušino, podelili pa bodo tudi nagrade (za najštevilčnejše klube, najstarejšim in najmlajšim kolesarjem, najštevilčnejšim kolesarskim družinam, najtežjemu kolesarju...). Sobotni večer bo v sklopu briškega praznika češenj v znamenju koncerta in zabave. th