Odvetnik Elene Ribolovljeve je prepričan, da tako drage ločitve še ni bilo. »V primerjavi s podobnimi primeri, kot na primer ločitev oligarha Borisa Berezovskija, je ta uraden in ne nekaj, kar bi bilo skrito in podtalno,« je komentiral Marc Bonnat. Milijarde evrov je Eleni namreč prisodilo švicarsko sodišče, v primeru ločitve Berezovskijev pa sta se o višini plačila dogovorili stranki.

Ribolovljeva odvetnica Tetiana Beršeda je že napovedala pritožbo na odločitev sodišča. Ločitveni postopek je trajal kar šest let, Elena pa je dobila še dve nepremičnini v Združenih državah Amerike. Ogromna hiša v Palm Beachu in stanovanje v New Yorku sta se pridružila še grškemu otoku Scorpisu, ki ga je imel nekoč v lasti Aristotel Onassis, in hiši v luksuzni četrti Ženeve, kjer je zakonski par živel, dokler je bil še poročen.

Dmitrij in Elena sta bila poročena dolgih 23 let. Nekdanja žena je dobila tudi skrbništvo nad hčerjo Ano, starejša Ekaterina pa je že polnoletna. Slednja je sodišču pomagala pri odločitvi z izjavami, da ne more biti več ravnodušna glede očetove nezvestobe in zabavanja na zasebnih jahtah.

Ribolovljev je znan tudi kot »kralj gnojiva«, saj je svoje bogastvo ustvaril s prodajo kalijevega karbonata, ki se uporablja v umetnih gnojilih. Nogometni klub AS Monaco je kupil pred tremi leti in več milijonov evrov porabil za nakup uspešnih nogometašev. Pred kratkim so ga fotografi opazili v Monaku, kjer je čas zapravljal v družbi zelo mladega dekleta.