Pri Stolu 5 x 5 sta žirijo prepričala oblikovna in tehnična dodelanost izdelka. Kot je zapisano na spletni strani oblikovalskega tekmovanja, je Prinčičeva odpaden, naraven material ksilit prepoznala kot izziv za oblikovanje in ga spremenila v uporaben in dragocen izdelek.

Ksilit kopljejo 300 metrov pod zemeljskim površjem skupaj z velenjskim lignitom. Zaradi njegove krhkosti ga je izjemno težko oblikovati in obdelovati v dimenzijah, večjih od 10 x 10 centimetrov. Prinčičeva je za to za mersko izhodišče oblikovanja izbrala modul 5 x 5 centimetrov, kar obenem predstavlja blagovno znamko izdelka, razvitega v sodelovanju s podjetjem Sijaj Hrastnik.

Naslon in sedalo stola sta narejena iz ksilitnih ploščic, lepljenih na tanko, lasersko rezano in krivljeno pločevino. Ksilit ni ne premog, ne les, njegova starost se ocenjuje na 2,5 milijona let.

Stol 5 x 5 je bil že leta 2010 v ZDA nominiran za mednarodno oblikovalsko nagrado za odličnost (International Design Excellence Award - IDEA) in je umeščen v stalno zbirko Muzeja Henry Ford v ameriški zvezni državi Michigan.

Letos se je za nagrade za oblikovalske dosežke potegovalo več kot 12.500 izdelkov v 105 kategorijah. Sodelovali so oblikovalci iz 200 držav. Nagrajenih je bilo več kot 758 oblikovalcev iz 77 držav, je mogoče izvedeti na spletni strani za oblikovanje in arhitekturo dezeen.com.

O nagrajencih je odločala mednarodna 50-članska strokovna žirija, ki jo sestavljajo profesionalci iz akademskih krogov, oblikovalskih studiev, podjetij in ciljnih medijev. Ocenjevanje poteka preko točkovanja, kriteriji pa so funkcionalnost, ergonomija, inženirski vidik, prezentacija, inovacija, uporabnost, tehnologija, detajli.

Glavni cilj nagrad A' Design je promocija in medijska podpora nagrajenim projektom, s čimer želijo podeljevalci dvigati in podpirati globalno zavest o kulturi oblikovanja.

Prinčičeva je diplomirala na oddelku za oblikovanje ljubljanske Akademije za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO), kjer je tudi magistrirala. Izpopolnjevala se je na Tajvanu in na Nizozemskem. Je dobitnica posebne pohvale na Bienalu industrijskega oblikovanja (BIO 11) ter častne nagrade ICSID na BIO 15. Od leta 1997 predava na ALOU. Na področju oblikovanja in svetovanja deluje v svojem studiu Cogito Design v Ljubljani.