Na kosilu aktivistov za zaščito pravic živali v Cannesu je nekdanja zvezdnica Obalne straže pojasnila, da je imela ljubeče starše, vendar ne prav lepega otroštva. Od šestega do desetega leta starosti jo je spolno zlorabljala njena varuška, pri 12. letih pa jo je posilil brat od prijateljičinega fanta. »Odločil se je, da me bo naučil neko igro, ki se je nato sprevrgla v masažo in končala s posilstvom,« je pojasnila svetlolaska.

Zaradi zlorab je imela precej težav z zaupanjem. »Hotela sem izginiti,« je dodala Andersenova. Starša sta jo poskušala zaščititi, a sta bila preveč zaposlena, da bi lahko videla vse, kar se je z njuno hčerjo dogajalo. Njena mama je bila preveč zaposlena s svojo službo. »Neprestano je jokala,« je dodala. Za zlorabo ji nikoli ni povedala, saj ji ni hotela povzročiti še večjega gorja. »Molila sem h kitom, noge pa potopila v morje. Bili so moji edini prijatelji, dokler nisem imela svojih otrok,« je pojasnila.

Pred igralsko kariero je Pamela Anderson postala ljubljenka urednika Playboya in kar 13-krat pristala na naslovnici priljubljene revije.