Peta letošnja dirka, peto najboljše startno mesto in peta zmaga za Marqueza. Enaindvajsetletni Španec trenutno res nima prave konkurence, kar se je še kako dobro videlo ravno na dirki v Le Mansu. Na startu je nekoliko zaspal in bil previden, padel na deseto mesto, potem pa dirkanje resno vzel v roke in noge, približno 15 krogov pred koncem je njegovo ime že »svetilo« na prvem mestu. Tekmeci so bili tudi to pot brez pravega orožja v boju z aktualnim svetovnim prvakom. »Tudi peta zmaga zapored je sladka, saj sem si jo moral v prvi polovici dirke kar priboriti. Start mi ni najbolje uspel, padal sem mesto za mestom. Bil sem mogoče celo kar preveč previden, saj nisem zaupal motociklu, v gneči pa hitro lahko postaneš tudi žrtev napake drugega dirkača. Lorenzo je naredil manjšo napako in me je prisilil, da sem zapeljal skoraj s steze, a se v tistem trenutku nisem razburjal. Vedel sem, kaj zmorem, in od takrat naprej je šlo sorazmerno gladko. Vedno bolj sem začel uživati, še posebno ko sem pred seboj zagledal Rossija. Pričakoval sem močnejši boj za prvo mesto, a je žal Valentino napravil napako in mi skoraj brez boja prepustil prvo mesto,« je povedal Marc Marquez, ki tako postaja prava nočna mora za vse tekmece. Tudi če si privošči slab start in še kakšno napako, mu trenutno nihče ni kos.

Valentino Rossi je v solidni formi, po nekaj težkih zadnjih sezonah je tretjič letos prišel na zmagovalne stopničke. »Vesel sem, dobro nam je šlo, saj sem imel od prvega kroga naprej dober občutek in sem vedel, da sem lahko hitrejši od tekmecev. Malo sem imel sicer težav s sprednjo pnevmatiko, a to ni bilo nič hujšega. Pričakoval sem Marcov napad, kar malo sem bil presenečen, da ni bil od začetka dirke kje blizu, a glede na letošnje izkušnje je bilo le vprašanje časa, kdaj me bo ujel. In takoj ko je pripeljal za mojo zadnjico, sem naredil napako pri zaviranju in mu skoraj prelahko prepustil prvo mesto. Sicer sem upal, da me bo potem malo počakal, da bi se bolj borila, a me ni. Šalim se, tudi brez te napake bi me slej ko prej lahko prehitel,« je dejal Valentino Rossi. Kot zanimivost omenimo, da je Rossiju 150. v karieri v najvišjem razredu uspelo dirko končati med najboljšimi tremi, na naslednji dirki v Mugellu pa bo nastopil na svoji 300. dirki.

Alvaro Bautista je bil eden tistih dirkačev, ki so se po spletu okoliščin nenadoma znašli povsem v vrhu, a te vloge se je Španec več kot razveselil. »Noro dober rezultat, tretje mesto je bilo res največ, kar smo lahko dosegli. Dobro sem se počutil, posebej ker je kar nekaj tekmecev naredilo napake, jaz jih nisem in to mi je zelo pomagalo. Kar presenečen sem bil, kako visoko sem se lahko vozil, zato je obisk zmagovalnih stopničk več kot potrebna spodbuda za naslednje dirke, predvsem pa za našo moralo,« je še povedal Alvaro Bautista. Med poražence dirke lahko štejemo tako Danija Pedroso kot Jorgeja Lorenza. Če pri Pedrosi še lahko kot olajševalno okoliščino vzamemo dejstvo, da še okreva po operaciji roke in da je sam povedal, da je enostavno ne sme še preveč obremenjevati, je peto mesto, gledano v tej luči, še zelo solidna uvrstitev. Veliko bolj napeto pa postaja pri Lorenzu. Dvakratni svetovni prvak je trenutno v večji krizi, na eni strani motocikel, ki ga ne »uboga«, na drugi verjetno veliko stvari ni urejenih v njegovi psihi. Marquezova premoč je očitno že pustila določene posledice, pa čeprav je Španec veljal za enega mentalno najmočnejših motociklistov. Tako je stezo v Le Mansu po dokaj brezvoljni dirki zelo hitro zapustil, kar le še kaže, da bo moral napeti vse moči, da se bo izvlekel iz sedanjih razmer.

Naslednja dirka motoGP bo na sporedu čez 14 dni v Mugellu, kjer bo na domačem terenu Valentino Rossi ob burni podpori številnih navijačev skušal Marquezu preprečiti napad na šesto zaporedno letošnjo zmago.