Ulissi, ki je danes dobil prvo pravo gorsko etapo na italijanski pentlji, je osvojil še drugo etapno zmago na letošnjem Giru, potem ko je bil najboljši že v sredo v peti etapi. Ulissi je bil v manjši skupini kolesarjev, ki je ob ciljni črti na vidiku, 250 metrov pred koncem etape ujela in "pogoltnila" pobeglega Francoza Pierra Rollanda.

Rolland je šel 30 km pred ciljem v lov za Kolumbijcem Julianom Arredondom, ki je pobegnil že zjutraj na prvem vzponu na Carpegno. Francoz, ki je imel še pred zadnjim vzponom več kot minuto zaostanka za Arredondom, je Kolumbijca ujel in prehitel v zadnjih treh kilometrih. A prvi zasledovalci, ki jih je večji del vodil Italijan Domenico Pozzovivo, so ga ujeli 250 metrov pred ciljem in prvi "splezali" na 1235 metrov visok Montecopiolo.

"Danes res nisem pričakoval zmage. Seveda, današnja etapa je bila ena najtežjih sploh, zelo težka, a po zmagi sem zelo, zelo srečen," je dejal izmučeni 24-letni zmagovalec.

Kišerlovski je bil drugi, tretji pa Nizozemec Wilco Kelderman (Belkin). Tudi glavna favorita za skupno zmago Evans in Kolumbijec Nairo Quintana (Movistar) nista bila daleč; Evans je bil peti, Quintana pa še mesto pred njim.

Evans je oblekel rožnato majico, potem ko je njegov rojak in dosedanji vodilni na Giru Matthews pričakovano pogorel na prvi pravi gorski etapi. Zdaj ima Evans v skupni razvrstitvi 57 sekund prednosti pred Kolumbijcem Rigobertom Uranom (Omega) na drugem mestu, tretji je Poljak Rafal Majka (Tinkoff-Saxo), ki za Evansom zaostaja 1:10 minute. "Vedno imaš visoke upe na Giru. Danes je za nami res težka etapa in vsi favoriti za končno zmago smo jo dobro oddelali, tako da se pravi boj zdaj šele začenja," je dejal Evans.

Slovenskih kolesarjev ni bilo med najboljšo deseterico. Jan Polanc (Lampre) je bil 47., skupno je napredoval na 50. mesto, Luka Mezgec (Giant Shimano) in Borut Božič (Astana) pa sta z istim zaostankom 34:19 minute prikolesarila v cilj na 156. oziroma 158. mestu.

V nedeljo kolesarje čaka 172 kilometrov dolga deveta etapa Lugo - Sestola.