Laibach pravijo, da se bodo na svojem šestem nastopu v Plečnikovem letnem gledališču, kjer so prvič nastopili na Novem rocku '82, vsekakor potrudili, da bodo izpeljali kvaliteten nastop. "Ostalo pa ni v naših rokah," dodajajo.

Ob omembi njihovega prvega nastopa, kjer je takratnega člana skupine Tomaža Hostnika zadela iz občinstva vržena steklenica, pa pravijo: "Križank '82 se nihče več na spomni, razen tistih, ki so že v pokoju. Leta '82 ljudje niso bili tako izbirčni in razvajeni, kot so zdaj, zato enakih reakcij ne pričakujemo."

Album Spectre, ki je pri britanski založbi Mute Records izšel 3. marca, je požel precej pozitivnih kritik, med drugim je britanski časnik The Guardian skupino označil za "ponovno pomembno".

"Pred desetletjem se je zdelo, da je skupina prav tako nepomembna kot spomenik maršala Tita, ki ga na smetišču v Sloveniji razjeda rja. A na albumu Spectre skupina odprto razmišlja o Snowdnu, WikiLeaks, protestnih gibanjih, nestanovitnem evru in Arabski pomladi. Čas je, da začnemo ponovno spremljati to nadvse nenavadno in pogosto nerazumljeno skupino," so zapisali v časniku.

Laibach so ob izidu albuma pripravili turnejo, ki je doslej zajela 25 mest, med drugim tudi Hongkong, kar je bil njihov prvi koncert na Kitajskem. "Sprejeli so nas zelo toplo in angažirano, kot da se ne dogaja nič drugega pomembnega v tem 'bladerunnerovskem' megapolisu, razen Laibacha. V Hongkongu smo preživeli teden dni, tako da smo imeli priložnost videti tudi kaj več od dvorane, v kateri smo nastopali," so še dejali.

"Peljali so nas tudi na križarjenje z jahto po kitajskem morju (in na kopanje), skratka, bilo je zelo prijetno in prijateljsko. Ampak kljub temu smo bili veseli, ko smo se iz futurističnega Hongkonga vrnili v Slovenijo, med harmonike in kranjske klobase," so zapisali.

V petek bodo v razprodanih Križankah nastopili na koncertu, ki so ga, ker se jim Slovenija zdi preveč zapeta, zadrgnjena in zagrenjena, naslovili Naredimo to deželo spet sproščeno! "Nekaj malega politične in ekonomske krize res ne bi smelo spraviti cele nacije na kolena. Ni razloga za to," so še zapisali za STA.