"Zdaj sem se že malo pomirila. Po eni strani sem zelo slabe volje, po drugi pa ne, zato ker sem šla sploh prvič v karieri na tekmo z dvema tako težkima skokoma. Ves teden, odkar smo tu v Sofiji, sem bila tudi psihično zelo utrujena, saj sem ves čas samo razmišljala, ali mi bo uspelo ali ne. Zadovoljna sem, da sem se na koncu sploh odločila za oba težja skoka, četudi mi nista uspela. Zdaj vsaj vidim za naprej, kako bo," je skušala iz današnjega nastopa pozitivne stvari potegniti 20-letna telovadka.

"Po drugi strani pa mi je neizmerno žal. Lahko bi tekmovala s takšnima skokoma kot lani, pa bi bila lahko zanesljivo v finalu. Ampak potem s takšnima skokoma v finalu za stopničke ne bi imela možnosti. Morda bi bilo bolje, če bi se odločili v kvalifikacijah za lažja skoka in bi šla potem šele v finalu 'na polno', a smo se tako odločili in zdaj je, kar je," je še dejala Belakova, ki se je za težja skoka odločila tudi zato, ker sta ji na uradnem treningu šla zelo dobro od rok.

Belakova je nastopila tudi na gredi, kjer pa ni imela tako visokih pričakovanj, a bi ob dobri izvedbi vseeno lahko presenetila in dosegla odmevnejši rezultat. Sestavo na gredi je po besedah trenerja Mavriča opravila "v nulo" dobro, nato pa je po izjemno lepi vaji padla pri seskoku z gredi, tako da je z 12,733 točke že končala nastope na letošnjem prvenstvu stare celine.

"Za gred mi je morda še bolj žal, saj sem sestavo prikazal res brez najmanjše napakice, niti malo se nisem zamajala, nato pa sem bila kar presenečena, da sem pri seskoku padla. Nikoli namreč ne padem pri seskoku z gredi. Škoda, saj bi ob dobrem doskoku lahko tudi na gredi prišla do dobrega rezultata, bila bi blizu najboljših. A z gredjo se nisem nič obremenjevala, tako da sem nastopila povsem sproščeno, žal se ni izšlo," je še povedala Ljubljančanka.

"Mislim, da smo si na pleča naložili malo preveč," je uvodoma iz Sofije sporočil selektor ženske reprezentance Andrej Mavrič. "Teja se je odločila in jaz ji povsem zaupam, da bo že v kvalifikacijah preizkusila oba težja skoka, ki naj bi bila nekakšno ogrevanje pred nedeljskim finalom. Nato ji prvi skok ni uspel po načrtih, čeprav ga ni naredila slabo, najprej je pristala na noge, a nato padla. Po tej napaki sem ji rekel, da naj skok pozabi in se povsem osredotoči na drugega, saj bi imela kljub enemu padcu še vseeno možnosti za preboj v finale. Nikoli ne veš, kako se bo razpletlo. A potem je padla tudi pri drugem, tako da je konec sanj o finalu," je dejal Mavrič.

"Osebno mislim, da nismo bili še dovolj pripravljeni za dva tako težka skoka, čeprav ju je na uradnem treningu Teja lepo naredila. Tudi danes bi ji lahko uspelo, a res ni bila še 100-odstotno pripravljena. Škoda. Če bi vsaj po drugem skoku ostala na nogah, bi lahko še upali, saj bi imela še možnosti za finale, tako pa jih nima več," je še ocenil selektor.

Belakova je bila danes edina Slovenka v ognju, potem ko se je Saša Golob na uradnem treningu gredi tik pred EP poškodovala in morala odpovedat današnji nastop.