"Seveda sem žalostna," je na sprejemu pred premiero filma dejala Kidmanova in dodala: "Mislim, da film ni naperjen proti družini, niti proti Grace in Rainierju. Ne gre za biografski film."

Film o življenju hollywoodske ikone Grace Kelly po njeni poroki z monaškim princem Rainierjem je režiral Francoz Olivier Dahan.

Grace Kelly je na vrhuncu slave pustila kariero hollywoodske igralke in se leta 1956 poročila s princem Rainierjem Monaškim. Po sanjski poroki se je skušala vključiti v vsakdanje življenje kraljeve družine, toda kljub rojstvu otrok se je zakon začel krhati. Ker ni smela sprejemati novih filmskih vlog iz Hollywooda, se je Grace znašla v krizi identitete, dodatne napetosti pa je povzroči prinčev državniški spor s francoskim predsednikom Charlesom de Gaullom.

Grace je umrla leta 1982 v avtomobilski nesreči v Monaku. Med vožnjo je doživela srčni napad in izgubila oblast nad vozilom. Dan po nesreči je umrla v bolnišnici, ne da bi se zavedla. Z njo je bila v avtomobilu njena najmlajša hčerka Stephanie, ki je dobila lažje poškodbe. Grace je pokopana v katedrali svetega Nikolaja v Monte Carlu.

Film Grace Monaška ni v konkurenci za nagrade. V tekmi za zlato palmo je sicer letos 18 filmov. Festival se bo sklenil 25. maja.