Kot je medijem sporočil njegov brat, Johar Bendjelloul, je Malik storil samomor ter da je bil že nekaj časa depresiven.

Bendjelloul je v filmu Searching for Sugarman predstavil zgodbo glasbenika, ki je zaslovel, ne da bi sam to vedel. Sixto Rodriguez je v zgodnih 70. letih minulega stoletja izdal dva albuma, ki mu nista prinesla uspeha. Potem, ko je opustil svojo glasbeno kariero, pa so njegove pesmi postale uspešnice v Južni Afriki.

Rodrigueza je režiser odkril med šestmesečnim potovanjem po Afriki leta 2006 in njegova zgodba ga je prevzela.

Glasbenika, ki se je rodil v Detroitu v mehiški priseljenski družini, sta odkrila dva producenta v baru. Pomagala sta mu, da je posnel svoj prvi album Cold Fact leta 1970. Kritiki so ga sicer hvalili, a prodajnega uspeha ni dosegel. Naslednje leto, ko je začel sodelovati z drugim producentom, je izdal drugi album Coming from Reality. Spet je prodrl njegov talent, v finančnem smislu pa je bil album prav tako neuspešen. Rodriguez se je zato odrekel glasbenim ambicijam ter se zaposlil v gradbeništvu.

Njegova albuma sta po naključju postala uspešnica v Južni Afriki. Njegov uspeh je bil tako velik, da so ob tem, da ga nihče ni poznal, o njem začele krožiti najrazličnejše zgodbice. Skrivnost sta razkrila mlada oboževalca, ki sta izvedela, da živi v ZDA. Pripeljala sta ga v Južno Afriko, kjer so ga leta 1998 sprejeli kot junaka in kjer je odigral šest razprodanih koncertov.

Bandjelloul je odraščal na jugu Švedske in kot otrok nastopal v televizijski seriji Ebba in Didrik. Študiral je novinarstvo, nazadnje je delal kot novinar za švedsko javno televizijo. Ko je dal odpoved, je odpotoval ter dobil idejo za dokumentarec Searching For Sugar Man.

Searching for Sugar Man je dobil še druge nagrade, med njimi nagrado bafta in nagrado ameriškega režiserskega ceha, bil je nagrajen tudi na festivalu Sundance leta 2012.