Študija, ki je potekala v Združenih državah Amerike, je pokazala, da naj bi nezadostno uživanje vitaminov B6 povzročilo motnje pri proizvajanju nevrotransmiterjev, kot so dopamin, serotonin in triptofan, ki močno vplivajo na dobro počutje. Od dobrega počutja pa je v veliki meri odvisno, koliko sladke hrane bomo zaužili in kako pogosto bomo posegali po hrani na splošno. Poleg tega, vitamin B6 v mnogih pogledih sodeluje tudi pri presnovi in pomaga pri »kurjenju« telesne maščobe. Brazilski raziskovalci pa so ugotovili, da so preiskovanci v povprečju izgubili kilogram in pol za vsak miligram vitamina B6, ki je bil dodan k njihovi prehrani.

Kje ga najdemo?

Vitamin B6 se skriva v špinači, papriki, brokoliju, brstičnem ohrovtu, cvetači, zelju, beluših, listju bele repe, zeleni, ohrovtu, česnu, tuni in bananah.

Vedeti moramo, da se kilogramov ne bomo znebili le s tem, da bomo jedli zgoraj našteto hrano. Svetujemo vam, da jeste nekaj več hrane, ki vsebuje veliko vitamina B6 in sledite strokovnemu prehranskemu programu.