»V zadnjih mesecih sem veliko premišljeval o svoji prihodnosti. Po dvanajstih fantastičnih letih igranja za klub, ki ga smatram za najboljšega na svetu, sem sklenil, da je sedaj primeren čas za moj odhod,« je sporočil 35-letnik.

Ferdinand je z rdečimi vragi med drugim osvojil šest naslovov državnega prvaka, dva ligaška pokala, ligo prvakov in svetovno klubsko prvenstvo. Na Old Trafford je prišel leta 2002 iz Leeedsa, klub pa je zanj odštel 29, 1 milijona funta, s čimer je takrat postal najdražji angleški nogometaš.

»Manchester Unitedu sem se pridružil v upanju, da bom osvajal lovorike. Nikoli si nisem predstavljal, da bo klub v času mojega igranja zanj tako uspešen. Igral sem z izvrstnimi igralci, ki so postali moji dobri prijatelji. Osvojitev mojega prvega državnega naslova in zmaga v ligi prvakov sta spomina, ki ju bom cenil za vselej.«

Kot poročajo angleški mediji, Ferdinand klub, za katerega je nastopil na 454 tekmah in zanj dosegel osem golov, zapušča, ker mu slednji ni ponudil nove pogodbe. »Okoliščine mi niso dopuščale, da se poslovim na želen način, vendar pa bi to priložnost izkoristil, da se soigralcem, osebju, klubu in navijačem zahvalim za 12 nepozabnih let,« je še dejal nogometaš, ki pa ni izdal, ali bo kariero nadaljeval drugje.