"Sezona gradnje se je praktično začela. Odpravljamo napake na Bloudkovi skakalnici, dokončujemo ozelenitev na otroških in mladinskih skakalnicah, testiramo poševno dvigalo, ograjo je treba postaviti, poleg tega se nadaljuje gradnja servisnega objekta Čaplja," je uvodoma Gros naštel dela pri gradnji nordijskega centra pod Poncami.

"Dela na letalnici se bodo nadaljevala ta teden. Do sedaj je gradbišče stalo zaradi SGP Tehnika, ki je bil v stečaju. Vmes smo izvedli postopek, pogodba, ki je bila pripravljena, a je zdaj postala pravnomočna. Podizvajalec, ki naj bi dokončal dela na letalnici bratov Gorišek, se v tem trenutku pripravlja na nadaljevanje gradnje. Malo se je zapletlo pri gradnji objekta za smučarski tek. Po višini drugi ponudniki so se pritožili na naš izbor izvajalca, kar pa je slovenska folklora in smo je že vajeni," je razložil Gros.

Napreduje tudi izgradnja tekaških prog

Poleg skakalnic v Planici v sklopu nordijskega centra gradijo tudi tekaške proge. Tudi s temi napredujejo, Gros pa je ob tem dodal, da bodo te dokončane, četudi Slovenija s Planico na kongresu Mednarodne smučarske zveze Fis, ki bo junija v Barceloni, ne bo pridobila organizacije nordijskega svetovnega prvenstva leta 2019.

"Ta investicija ni prav nič povezana s svetovnim prvenstvom. Če dobimo organizacijo prvenstva, bo samo oplemenitena, saj bo gostila največji dogodek v nordijskem smučanju leta 2019. Mi bomo vsekakor ta tekaški del začeli in dokončali, računamo, do avgusta leta 2015,"je razložil Gros.

Gros je za konec pohvalil še delo in sodelovanje z državo: "Kamorkoli se obrneš, imaš težave. Nobena stvar ne gre gladko. Še najbolj gladko teče upravni del. Dobro funkcionira. Če se kdo pritožuje nad državo, se mi definitivno ne moremo. Na drugi strani pa imamo poražence, ki ne sprejmejo poraza in navajajo po našem mnenju neutemeljene trditve."