Glede na to, da je pred to sezono 398-metrski oval bogatejši za novo podlago, ki naj bi omogočala še lepše in bolj napete dirke, se obeta zanimiv obračun za prve točke letošnjega boja za naslov državnega prvaka, ki se bo kot ponavadi bil na štirih preizkušnjah. Ker je bila uvodna dirka v Krškem zaradi dežja odpovedana, bo tokratni preizkus tudi zelo pomemben za sestavo slovenske reprezentance, ki bo nastopala na kvalifikacijskih dirkah svetovnega prvenstva. Rezultat te dirke bo odločilno vplival tudi na razpored voznikov za nastope na kvalifikacijah posamičnega svetovnega in evropskega prvenstva. Prav zato bo selektor slovenske reprezentance Franci Kalin še posebej opazoval pripravljenost domačih voznikov.

Največ se seveda pričakuje od Mateja Žagarja, ki je član najboljše svetovne petnajsterice in lanski sedmi spidvejist na svetu. Žagar bo lovil že svoj 13. zaporedni naslov državnega prvaka. Zaradi nastopa na dirki profesionalne poljske lige sicer ne bo hrvaškega aduta Jurice Pavlica. Med glavnimi favoriti za finalno vožnjo se ob Žagarju tudi letos omenjajo član Lendave Aleksander Čonda, Krčana Samo Kukovica in Denis Štojs ter domača voznika Maks Gregorič in Matic Voldrih.

Pokalno tekmovanje jutri začenjajo tudi motokrosisti, uvodna dirka slovenskega amaterskega prvenstva pa bo na razgibani stezi pod avtocestnim viaduktom Škedenj pri Slovenskih Konjicah. Najzanimiveje bo videti, ali bo Jaka Može, ki se ga je prijel vzdevek Dolenjski projektil, dobil resnega motokrosističnega tekmeca. Poleg Slovencev bodo nastopili tudi številni vozniki iz tujine (največ iz Italije, Avstrije, Hrvaške in Madžarske), po jutranjih treningih se bodo jutri uradne vožnje začele po 10. uri, tekmovanje pa bo predvidoma končano okoli 17. ure.šr