Organizatorji poleg več kot sto najboljših vinarjev iz regije obljubljajo še kulinarično doživetje priznanih slovenskih restavracij. Dogajanje bo popestril še jazz koncert, na katerem bodo med drugim nastopili Uroš Perič, Janez Bončina Benč in Nina Strnad.

Z namenom grajenja vinske kulture, spodbujanja odgovornega pitja vina in približevanja kakovostnega vina urbani publiki se bo festival v petek prvič odvil tudi v Sloveniji. Vino se promovira kot del življenjskega sloga tako pri tistih, ki so že del ustaljenega vinskega občinstva, kot pri drugih, ki bodo s spoznavanjem vina to šele postali.

Na dogodku se bo predstavilo več kot sto vinarjev tako iz Slovenije kot iz držav nekdanje Jugoslavije (Renčel, Edi Simčič, Ščurek, Movia, Joannes Protner in drugi).

Ideja o Wine Jam-u je nastala v Beogradu, kjer so 25. maja 2013 prvič organizirali festival vin. Idejni vodja in ustanovitelj Vladan Stanojlović Kika, je najprej ustvaril kampanjo na omrežju facebook, ki je požela veliko zanimanja in tako je nastal prvi Wine Jam v klubu Krug v Beogradu, ki je združil več kot 20 vinarjev in okrog 1000 gostov, večinoma publike, ki se poprej ni pogosto srečevala z vrhunskim vinom. Odziv je bil odličen, dogodke so organizirali tudi že na Hrvaškem, za organizacijo pa se zanimata tudi Berlin in New York.

Organizatorji bodo del izkupička od prodaje vstopnic namenili za nakup malic osnovnošolskim otrokom, ki živijo v težkih materialnih razmerah (o projektu PodariMalico si lahko podrobneje preberete tukaj).