TEDx je neodvisno organiziran TED dogodek, posvečen širjenju zanimivih in inovativnih idej. Na TEDxFDV bo nastopilo osem govornikov, in sicer bodo svoje življenjske izkušnje in ideje predstavili nekdanji in sedanji FDV-jevci.

Organizatorji so za zdaj razkrili prve štiri govorce. To so Katja Bidovec, strastna in profesionalna fotografinja, ki zaključuje magistrski študij komunikologije in obožuje potovanja, predvsem v države na vzhodu; Matic Bitenc, soustanovitelj in direktor podjetja Toshl, vsestranski raziskovalec in ustvarjalec uporabniških izkušenj, tehnologij in start-upov; Rok Govednik, direktor Zavoda za uveljavljanje vizualne kulture Vizo, zaključil je študij kulturologije na področju filmske teorije na FDV; ter Eva Ana Kazič, blogerka, kreativka, stilistka in direktorica modne znamke All Around Eve, ki se je že zelo zgodaj postavila na svoje noge ter začela uveljavljati svoje ime v svetu mode. Preostale štiri govorce bo organizacijska ekipa TEDxFDV razkrila v prihajajočih dneh.

Dogodek je brezplačen, se je pa nanj treba prijaviti, in sicer bodo prijave odprli v nedeljo ob 20. uri na spletnem naslovu www.tedxfdv.si.