V nekdanji koebenhvanski ladjedelnici B&W Hallerne so nocoj sicer nastopili še glasbeniki iz Albanije, Belgije, Estonije, Latvije, Moldavije in Portugalske, a jim nacionalne žirije ter gledalci iz držav, ki so se predstavile v prvem predizboru, in Francije, Španije ter gostiteljice Danske niso namenili dovolj glasov.

Za Slovenijo bo bolj zanimiv drugi predizbor v četrtek, ko bo s skladbo Spet/Round and Round nastopila Tinkara Kovač. Poleg nje se bo za zadnjih deset mest v finalu potegovalo še 14 predstavnikov držav, med drugim tudi Makedonije, ki je poleg Slovenije in Črne gore na letošnjem tekmovanju edina država z območja nekdanje Jugoslavije.

V soboto bodo poleg današnjih in četrtkovih izbrancev nastopili še predstavniki tako imenovanih velikih petih - Nemčije, Francije, Španije, Velike Britanije in Italije - ter država gostiteljica Danska.

Za gostitelje prireditve v danski prestolnici so organizatorji letos izbrali glasbenika Nikolaja Koppela, igralca Pilouja Asbaeka, ki je Sloveniji znan po vlogi Kasperja Juula v priljubljeni seriji Oblast, ter televizijsko voditeljico Lise Ronne.

Organizacijo letošnjega, 59. Eurosonga si je Danska prislužila z lansko zmago Emmelie de Forest, ki je v švedskem Malmöju prepričala s pesmijo Only Teardrops.