Kot je povedal Jure Trbič, zastopnik Mengeševe, ki ima v najemu lokal ob sami postaji, je stanje nevzdržno, odziv ustanov, predvsem občine, pa pomanjkljiv. V zavodu za upravno poslovanje opozarjajo, da je neprestano kršen odlok o prepovedanem popivanju na javnem mestu, občinski redarji pa skupine na avtobusni postaji ne obvladujejo. Zbirališče ob postaji moti tudi bližnje trgovce in kupce, sosednji park je znan kot zbirališče narkomanov. V letu 2011 so v okolici pobrali več kot deset tisoč porabljenih igel zasvojencev, zaradi pijančevanja in nasilja mora pogosto ukrepati policija.

Kot paradoks: stavba Policijske uprave Kranj je pravzaprav prva soseda avtobusne postaje in zbirališča, kjer se včasih zadržuje tudi dvajset različnih ljudi. Eni so nasilni, drugi ne, eni ubijajo dneve brez dela, drugi pijančujejo in prosjačijo ljudi za drobiž, tretji pa se ukvarjajo tudi s preprodajo droge. Policija samega zbiranja ne more prepovedati, ker za to nima zakonske podlage. Vsi sestanki na Mestni občini Kranj žal niso prinesli konkretne rešitve in obljub so siti vsi, ki se vsak dan srečujejo s pritiski in tudi grožnjami, celo nasiljem.

»Tukaj je ogromno osnovnošolcev in dijakov, ki čakajo na avtobusne prevoze, dejansko pa so prav vsi soočeni s skupino, ki se tu vsak dan zbira. Če nam ne bo uspelo premakniti župana oziroma občine, da se resno sooči s tem problemom, bomo prisiljeni v nove postopke. Delavci v lokalu po nekaj dneh zapustijo službo, ker so pod pritiskom, vsi odgovorni pa nastali položaj le gledajo in po navadi izjavijo, da ničesar ne morejo storiti. Ko pa se je izvedelo, da pridete novinarji, so lahko takoj pospravili smeti, ki jih je dnevno ogromno – od pločevink in steklenic do pribora narkomanov,« je dejal Jure Trbič iz zavoda za upravno poslovanje. Tako stanje traja že leta, tudi v Dnevniku smo ga večkrat zapisali – zdaj je očitno ogrožena tudi pravica podjetnice, da pošteno dela in plačuje davke, čeprav ji nihče ne zna pomagati. Na Mestni občini Kranj zatrjujejo, da problem poznajo in ga rešujejo skupaj s policijo, ki je letos posredovala že devetkrat, pri čemer je bilo vseh kršitev javnega reda kar 165. Rešitev naj bi bila nova avtobusna postaja na drugem mestu, a to župani Kranja obljubljajo že desetletja.šu