Sedemintrideset Mayweather je po 12 rundah dobil še svoj 46. dvoboj v ringu in zanj prejel 32 milijonov dolarjev. Denar je imel ne glede na razplet zagotovljen že pred nastopom, do zmage pa je prišel precej težje, kot je pričakoval. Tridesetletni Maidana, ki je v nekaterih rundah celo prevladoval, se je moral na koncu v svojem 39. dvoboju sprijazniti s četrtim porazov.

Mayweather je pred tem dobil 26 dvobojev s knock outom, tokrat pa je naletel na agresivnega tekmeca, ki ni popuščal in na koncu je eden izmed treh sodnikov dvoboj ocenil celo kot neodločen (114:114); preostala sta zmago pripisala Američanu (117:111 in 116:112). Argentinec se je po tekmi pritoževal, da so ga okradli, s tem pa so se strinjali tudi mnogi gledalci, ki so glasno protestirali proti sodniški odločitvi. "Prepričan sem, da bi moral zmagati. Tekmec se ni boril kot moški. Nihče ga doslej ni tako napadal, in nihče mu ni zadal toliko težkih udarcev," je menil Argentinec.

Boksarja sta v četrti rundi trčila z glavama in Mayweatherju je počila arkada. "Potem udarcu z glavo dve rundi nisem dobro videl. Ker pa je bil boj za naslov prvaka, sem se na to prilagodil. Moram reči, da je bil to najtežji rokoborski obračun doslej," je po dvoboju, ki sta ga na obeh straneh spremljali številni neboksarski vložki, razlagal Mayweather, pa vendarle dodal: "To je bil težak obračun in gledalci so videli, kar so želeli."