Luka Mezgec (Giant Shimano), drugi Slovenec, je končal na 131. mestu. Matej Mohorič (Cannondale) ni startal že v četrtek, Janez Brajkovič (Astana) pa je odstopil v sredo.

Špilak in Froome, lanski zmagovalec dirke po Franciji, sta napadla na zadnjem vzponu etape. Po 15 kilometrih sta na vrhu imela skoraj minuto prednosti. Po dobrih štirih kilometrih skupnega ritma sta se za zmago pomerila v zadnjih 300 metrih. Na koncu je za las zmagal 27-letni slovenski kolesar iz Tišine in s prvo etapno zmago v sezoni oblekel rumeno majico. Peterica zasledovalcev na čelu s Costo, lanskim svetovnim prvakom v cestni vožnji, je za najboljšima v etapi zaostala 57 sekund.

V skupnem seštevku ima Špilak sekundo prednosti pred Froomom, lanskim zmagovalcem dirke, Costa pa na tretjem mestu zaostaja minuto in dve sekundi. Špilak je dan začel na skupno 15. mestu, za Froomom, ki je bil deveti, pa je zaostajal tri sekunde. Z dodatnim bonusom za zmago si je dve etapi pred koncem dirke priboril skupno vodstvo.

Današnja etapa je po pričakovanju zaradi štirih vzponov prve kategorije postregla s spremembami na vrhu skupne uvrstitve, obenem pa tudi s podobnim razpletom, kot na lanski četrti etapi dirke, ko je prav tako v zaključnem sprintu dvoboj dobil Špilak. Froome je letos napadel nekoliko pozneje kot lani, tokrat mu je sprva tesno sledil Italijan Vincenzo Nibali (Astana), ki pa ni zdržal ritma. Britancu je nato sledil le Špilak in se na koncu veselil odmevne zmage v kraljevski etapi, ki sta jo motila deževno vreme in dokaj nizke temperature.

V soboto je na programu četrta etapa, ko bodo v okolici Freiburga kolesarili na 174 km dolgi pretežno ravninski trasi, v nedeljo pa je na programu še kronometer, ki bo po 18,5 kilometra v Neuchatelu dal tudi končnega zmagovalca. Špilak je na dirki po Romandiji že zmagal leta 2010, potem ko so prvotnemu zmagovalcu, Alejandru Valverdeju, naslov zaradi dopinške kazni odvzeli.