Tradicionalna tekaška prireditev po normativih Mednarodne atletske federacije (IAAF) ter Zveze mednarodnih maratonov in cestnih tekov (AIMS) v organizaciji Športne zveze Škofja Loka se bo začela ob 21.30. Nočni boj s štoparico bo potekal v šestih ženskih in moških kategorijah, medtem ko bodo tek štafet sestavljale dvočlanske ekipe.

Letošnje novosti

»Najpomembnejša je prav gotovo ta, da smo spremenili traso. Vključili smo naselji Stara Loka in Podlubnik, izključili pa nekdanjo vojašnico. Tek bo potekal bolj gladko z manj ovinki, v Stari Loki, skozi katero bodo udeleženci tekli dvakrat, pa bo novoustanovljeno Kulturnozgodovinsko društvo Lonka Stara Loka pripravilo prav posebno navijaško vzdušje,« je pojasnil direktor prireditve Igor Drakulič. »Druga novost je kategorija nad 71 let. Precej kaveljcev in korenin, ki štejejo že več kot sedem križev, je med našimi udeleženci, zato smo se organizatorji odločili, da jim namenimo posebno pozornost. Tretja novost je ta, da bo start ob 21.30 – torej pol ure pozneje kot lani in predlani. Na tak način bomo še bolj poudarili nočno vzdušje v magični Škofji Loki.«

Letos so se organizatorji odločili omejiti število udeležencev. Zgornjo mejo so postavili pri številu 1381. Zakaj prav pri tem številu? »Tega leta je namreč loški škof Leopold s svojim konjem padel z neograjenega Kapucinskega mostu v Soro. To zdaj seveda ne bo možno, saj bo na mostu reka navijačev,« odgovarja Igor Drakulič.

Zabavno in veselo

Organizatorji bodo pripravili še veliko drugih novosti ob progi in na startno-ciljnem prostoru, zaradi katerih se bodo udeleženci, navijači in spremljevalci čim bolje počutili pred in med tekom pa seveda tudi po njem, ko bo navzoče na Mestnem trgu do zgodnjih jutranjih ur zabavala rock skupina OF.

Še nekaj dobrodošlih podatkov: vsi udeleženci Teka štirih mostov, ki se boste prijavili do 25. maja, boste prejeli tekaško majico. Več informacij, fotografije, profil terena, opis poti in načrt tekaških treningov boste našli na spletni strani http://tekstirihmostov.si/.

Organizatorji v goste lepo vabijo tudi prostovoljce, brez katerih je nemogoče izpeljati takšno prireditev, kot je Tek štirih mostov. Vsi, ki bi želeli pomagati na tak način, lahko na spletni strani izpolnite poseben prijavni obrazec.

Še informacija za tiste, ki imate prijatelje, znance, sorodnike zunaj slovenskih meja, pa bi morda želeli izkusiti čarobnost tekaško obarvane Škofje Loke. Za vas so na omenjeni spletni strani pripravili informacije v angleščini, letošnji predstavitveni film, ki ga lahko najdete na spletni strani youtube (vpišite Four Bridges Run), pa so organizatorji pripravili tudi v angleščini.