V skladišču z nordijskimi specialitetami

Restavracija, ki se ponaša z dvema Michelinovima zvezdicama, v nekdanjem skladišču v Koebenhavnu streže nordijske specialitete. Že četrtič je za sabo pustila prestižne restavracije z vsega sveta, ki jih na 50-mestno lestvico uvrsti 900 mednarodnih strokovnjakov.

Krono je tokrat iztrgala iz rok španski restavraciji, ki jo je lani izrinila s prvega mesta. Tako kot že dve leti poprej je tudi tokrat restavracija iz Girone, ki jo vodijo trije bratje, zasedla drugo mesto.

Vrha jim ni preprečila niti zastrupitev gostov

Noma je lani utrpela nekaj škode, ko se je morala opravičiti zaradi zastrupitve s hrano, ki jo je pri njih februarja lani staknilo 63 ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Glavni kuharski mojster Nome Rene Redzepi se je svojim pomočnikom ob prejemu nagrade zahvalil z besedami, da so njegova »sanjska ekipa in navdih«. Kljub temu, da so odličje prejeli že četrtič, je zatrdil, da njihovih uspehov še ni konec. »Nismo še na ciljni črti. Tam zunaj je še vedno ogromno odkritij, ogromno receptov, ki ji je še treba napisati,« je dejal.