Marquez je že v lanski sezoni prestavljal mejnike, novega je danes. Enaindvajsetletnik je postal prvi dirkač v 43 letih, ki je slavil na prvih treh dirkah in jih začel s prvega startnega položaja. Zadnji dirkač, ki je dobil uvodne tri dirke, pa je bil leta 2001 Italijan Valentino Rossi.

Na dirkališču Termas de Rio Hondo je danes s starta najbolje potegnil Lorenzo, vendar so mu ostali sledili. Marquez je po napaki zdrsnil na šesto mesto, a se je hitro vrnil za vodilnega Lorenza. Nato mu je le sledil in čakal na napako. Ko se je "naveličal" vožnje na drugem mestu, je devet krogov pred koncem na koncu ciljne ravnine ujel Lorenza in se odpeljal mimo njega. V le nekaj zavojih si je privozil skoraj sekundo prednosti, ki jo je do konca še nekoliko povišal.

Lorenzo se je vdal v usodo, v zaključku dirke pa je ostal še brez drugega mesta, saj ga je prehitel Pedrosa. Na četrtem mestu je končal Rossi, peterico pa je zaključil Nemec Stefan Bradl.

"Začetek je bil težek. Pnevmatike niso bile dobre, vrtele so se v prazno, bil sem na umazani strani steze. Toda bilo je zabavno. Ko mi je Jorge pobegnil, sem ga skušal ujeti. Pritiskal sem, videl sem, da od zadaj prihaja Dani. To je bilo na koncu dovolj, da smo osvojili novo zmago. Hvala ekipi, hvala navijačem v Argentini," je povedal Marquez.

"Nisem tako zelo užival, veliko časa sem izgubil na začetku dirke. Nisem bil najmočnejši. Jorge in Marc sta mi pobegnila. V nekaj krogih sem ujel ritem in prišel do drugega mesta. Nisem bil sposoben zmagati. Ekipna predstava pa je bila dobra," pa je delo Honde pohvalil Pedrosa.

Dirko v razredu moto2 je dobil Španec Esteve Rabat (Kalex), ki je slavil tudi na uvodni dirki v Dohi, v Austinu pa je bil drugi. Rabat je vodilni v skupnem seštevku, pred drugouvrščenim Fincem Mikom Kalliem ima že 28 točk prednosti. V razredu moto3 je bil najhitrejši Italijan Romano Fenati (KTM), Avstralec Jack Miller je zadržal vodstvo v razvrstitvi.

Naslednja dirka bo čez teden dni, ko bo na sporedu VN Španije v Jerezu.