Derbi slovenskih udeležencev lige prvakov v Celju je vnovič popolnoma odprl slovensko prvenstvo. Celjani ostajajo 100-odstotni v drugem delu tekmovanja, z zmago pa so se Velenjčanom spet približali na dve točki in si zagotovili položaj, ko lahko sami odločajo o svoji usodi, saj bodo v zadnjem krogu prvenstva gostovali prav v velenjski Rdeči dvorani. To je bila prva zmaga Celjanov proti Gorenju po desetih zaporednih porazih, nazadnje pa so Velenjčane premagali pred tremi leti.

Junaka štajerskega derbija, ki je pokazal, da ima rokomet izredno številčne navijače, sta domača vratarja Urban Lesjak in Matevž Skok. Medtem ko Celjani v prvem delu niso nadgradili Lesjakovih obramb, jim je to uspelo v začetku drugega dela ob odličnem Skoku. V uvodnih desetih minutah je ta zaklenil svoj gol, ubranil tudi tri sedemmetrovke in gostitelji so prednost 16:14 spremenili v neulovljivo vodstvo 23:14. Skok je nadaljeval v svojem ritmu in samo v drugem delu zbral 11 obramb.

V končnici tekme so se Velenjčani, pri katerih se je v zaključku prav tako "razbranil" Elmir Taletović, po zaslugi Jerneja Papeža in Marka Dujmovića, ki sta dosegla po sedem golov, prišli na 26:21 in celo na 29:25, a jim je za preobrat zmanjkalo časa. V prvem delu, začetni met na tekmi je izvedel biatlonec Jakov Fak, je bil izid izenačen do šeste minute (3:3). V nadaljevanju pa so Celjani vseskozi vodili, nekajkrat za tri gole, a gostom vselej dopustili, da so razliko znižali.

Prihodnji konec tedna bodo Velenjčani doma gostili Trebanjce, Celjani pa odhajajo na gostovanje v Ribnico.