Kot je dejal 54-letni Rozman, ki je profesor zgodovine in sociologije, bi po vzoru te strategije pripravil tudi plan srednjeročnega razvoja Celja do leta 2025. Zavzema se tudi za povečanje stanovanjskega fonda za mlade družine, ki prvič rešujejo stanovanjsko vprašanje.

Po Rozmanovi oceni je treba v Celju izboljšati mestni prevoz s poudarkom na boljši povezanosti mestnega jedra z velikimi stanovanjskimi soseskami. Meni tudi, da je treba izboljšati prometno infrastrukturo s pločniki in kolesarskimi stezami ter povečati prepoznavnost Celja kot pomembne turistične destinacije.

Rozman, ki je tudi pooblaščenec zdajšnjega celjskega župana Bojana Šrota za družbene dejavnosti, je širši javnosti znan kot večkratni jugoslovanski in slovenski prvak v tekih na srednje in dolge proge, ter še vedno aktualni državni rekorder v teku na 10.000 metrov.

S politiko pa se je začel ukvarjati neposredno po koncu svoje športne kariere. Rozmanova županska kandidatura je prva napovedana v Celju, ali bo aktualni župan Šrot spet kandidiral, pa bo znano predvidoma konec poletja.