Aljaž Bedene kot najvišjeuvrščeni slovenski tenisač je pridobil tri mesta in je zdaj na 111. mestu. Blaž Rola je deset mest za njim, Blaž Kavčič pa je 124. Zaradi nenastopanja je dvanajst mest izgubil tudi Grega Žemlja.

Na vrhu nič novega. Španec Rafael Nadal bo sezono turnirjev na pesku začel kot prvi igralec sveta. Sledi mu Srb Novak Đoković, ki je oddaljen dobrih 2000 točk, tretjeuvrščeni, Švicar Stanislas Wawrinka, pa za vodilnima zaostaja več kot 5000 točk, blizu za njim pa je njegov rojak Roger Federer.

Hercogova pred povratkom na 67. mestu

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog se bo po pavzi zaradi težav s poškodbami v karavano najboljših igralk vrnila kot 67. igralka na svetu. Mariborčanka bo ta teden odpotovala v Maroko in se od 21. aprila dalje merila na turnirju v Marakešu.

Od ostalih slovenskih igralk bo ta teden na turnirju WTA v Maleziji aktivna Tadeja Majerič (134.), medtem ko bodo ostale zaradi slabih uvrstitev na lestvici WTA igrale na manjših turnirjih.

Na lestvici WTA z velikansko prednostjo še naprej vodi Američanka Serena Williams, druga je Kitajka Li Na in tretja Poljakinja Agnieszka Radwanska.