Včerajšnja dirka v Teksasu ni postregla s kaj dosti razburjenja, saj sta bila Hondina dirkača Marc Marquez in Dani Pedrosa razred zase v primerjavi s konkurenco, do dvoboja za zmago med njima pa tudi ni prišlo, saj je bil svetovni prvak vselej korak pred tekmecem in je brez težav na drugi dirki sezone prišel še do druge zmage.

Zato je bil eden od vrhuncev dirke start, saj je prvak iz let 2010 in 2012 Jorge Lorenzo ob prižiganju rdečih luči iz druge vrste nepričakovano speljal in dirko začel s prednostjo pred tekmeci, ki pa je seveda po dobljeni kazni izpuhtela in na koncu se je moral eden resnejših kandidatov za naslov prvaka zadovoljiti z le 10. mestom, kar ga po padcu na prvi dirki postavlja v nezavidljiv položaj v boju za naslov prvaka z Marquezom. Lorenzo, ki ima vzdevek »črna mamba«, je po dirki priznal, da je bila to morda celo največja napaka v njegovi karieri, zanjo pa so bili krivi komarji.

»Ko sem se pripeljal na svoje startno mesto, sem imel na čeladi preveč komarjev. Odločil sem se, da odstranim en sloj zaščitne folije na vizirju, kar me je očitno zelo zmedlo. Nisem prav dosti razmišljal ali bil dovolj zbran. Ko sem videl, da se je prižgala rdeča luč, sem mislil, da je to začetek dirke, zato sem spustil sklopko in prehitro startal. To je bila zelo, zelo velika napaka. Prav gotovo ena od najbolj ogromnih napak, ki sem jih storil v svoji karieri,« je po dirki Lorenzo razkril razloge za prezgoden start, ki mu je že v prvem krogu prinesel kazen vožnje skozi bokse, kar v motociklizmu zaradi krajših dirk kot denimo v formuli ena dirkaču avtomatično vzame vse možnosti za vidnejšo uvrstitev.

Lorenzo je na koncu uspel priti do 10. mesta, a glede na to, da je na prvi dirki ostal brez točk, mu tudi to 10. mesto ni prav zadovoljivo, sploh če ob tem pomisli, da je Marquez zbral že dve zmagi, torej za rojakom zaostaja že 44 točk.