Že pred dobrim tednom je Schumacherjeva predstavnica Sabine Kehm sporočila, da je poškodovani nekdanji dirkač pri prebujanju iz kome le začel kazati znake napredka, optimistična pa je bila tudi včeraj, ko je dala izjavo za nemški ARD.

»So trenutki, ko je zavesten in kaže majhne znake napredka. Schumacher je na trenutke buden in na trenutke zavesten. Seveda nisem zdravnik, a v medicini je jasna razlika med biti buden in biti pri zavesti, slednje pa pomeni, da oseba zmore komunicirati z okoljem. Ne želim razkriti kaj več podrobnosti, saj je treba spoštovati zasebnost družine, a ne dvomimo v sposobnosti zdravnikov, ki bdijo nad Michaelom. Vsekakor gre za strokovnjake na tem področju,« je sinoči dejala Kehmova.

Schumacherjeva predstavnica za stike z javnostjo je še dodala, da dirkačevo družino precej motijo neprestane špekulacije v medijih in izjave številnih zdravnikov, ki nimajo podrobnega pogleda v dogajanje v bolnišnici v Grenoblu. »Problem je, da ljudje od daleč neprestano komentirajo njegovo stanje, kar pomeni, da se moramo pogosto odzivati in ugibanja zanikati, čeprav marsikdaj tega ne želimo početi,« pravi Kehmova.

Če bo Schumacher še naprej dobro napredoval z okrevanjem in ga bodo sčasoma preselili v rehabilitacijsko kliniko, bo njegovo nadaljnje okrevanje še vedno skrito od javnosti in bo postalo še bolj privatna stvar njegove družine, je še dodala Kehmova.