Veliki koralni greben je največji takšen na svetu, razprostira pa se na 344 tisoč kvadratnih kilometrih. Predstavlja enega najbolj obiskanih delov Avstralije, a se sooča s številnimi težavami. Strukturo grebena so z leti namreč »razjedle« podnebne spremembe, zaradi povišanja temperatur oceanov in vse večjega onesnaženja pa bi lahko bil greben uničen v prihodnjih sto letih.

Benetke so zahvaljujoč kanalom eno najbolj romantičnih mest na svetu, ravno ti pa mestu grozijo s propadom. Mesto na vodi namreč že nekaj časa počasi tone, naraščajoče in vse bolj nevarne poplave pa bodo do konca stoletja po vsej verjetnosti onemogočile življenje v Benetkah.

V zadnjih štiridesetih letih se je Mrtvo morje zmanjšalo za tretjino. Strokovnjaki so prepričani, da bi lahko morje v prihodnjega pol stoletja popolnoma izginilo, saj sosednje države pretirano črpajo vodo iz reke Jordan, ki pa predstavlja edini vir vode za Mrtvo morje.

V nacionalnem parku Glacier v ameriški Montani se je nekoč bohotilo kar 150 ledenikov, danes pa jih je le še 25. V manj kot dvajsetih letih bi lahko park ostal brez ledenikov, kar bi spremenilo ekološko sestavo parka.

Maldivi ležijo le meter in pol nad gladino morja in če se bo ta dvigala s takšno hitrostjo, kot se sedaj, bi lahko v prihodnjih sto letih poplavila Maldive. Nevarnost tega je tako velika, da je vlada že kupila nekaj ozemlja v drugih državah za tiste prebivalce, ki so trenutno najbolj ogroženi.

Sejšele sestavlja 115 otokov, na katerih stojijo prestižni hoteli in apartmaji za preživljanje počitnic. Otokom grozi erozija plaž, strokovnjaki pa menijo, da bo celoten arhipelag potopljen v roku od 50 do sto let.

Alpe so eno najbolj znanih območij za smučanje, na planine pa zelo vplivajo podnebne spremembe. Letno izginejo kar trije odstotki ledeniškega ledu, nekatere napovedi pa kažejo, da bi lahko do leta 2050 Alpe ostale kar brez vseh ledenikov.

Tundra Aljaske je ena najbolj prepoznavnih lastnosti najbolj severne ameriške države. Podnebne spremembe pa so povzročile topljenje permafrosta, kar je pripeljalo do postopnega uničenja infrastrukture in dramatičnih sprememb v ekosistemu.