Tokičev klub se je vnovič uvrstil v končnico prvenstva najboljših štirih moštev, a v nasprotju s številnimi prejšnjimi leti je bil tokrat v rednem delu najslabši od prvih štirih moštev. Saarbrücken je dobil deset tekem in jih osem izgubil, tako da je imel le eno zmago več od Werderja iz Bremna in Granzaua. Najboljša po rednem delu lige je bila Fulda (razmerje zmag 16:2 – Wang Xi, Patrick Franziska in Ruwen Filus), druga je bila Borussia Düsseldorf (14:4 – Timo Boll, Christian Süss in Patrick Baum), tretji pa Frickenhausen (12:6 – Koki Niwa, Wang Yang in Steffan Mengel).

»Upam si trditi, da nemška liga še nikoli ni bila tako močna kot v tej sezoni. Lanski prvak Werder se denimo z enako postavo kot lani sploh ni uvrstil v končnico. Ochsenhausen, za katerega igrajo Južni Korejec Ryu Seung Min, Rus Kiril Šackov in Francoz Simon Gauzy, je bil šele sedmi. Ta podatek morda lepo kaže, kako oster boj poteka za zelenimi mizami,« je povedal Tokič. »Menim, da je naše mesto na lestvici kar realno. Pred prvenstvom smo si sicer zadali cilj, da se uvrstimo v končnico, a smo se zavedali, da bo šlo na tesno, da bo odločala ena zmaga. Tako je tudi bilo in lahko rečem, da smo jo kar dobro odnesli.«

V soboto se bo Saarbrücken na prvi polfinalni tekmi pomeril proti Fuldi, ki je od Saarbrückna oddaljena dobrih 300 kilometrov. »Sistem je takšen, da višje uvrščeno moštvo nima nobene prednosti, kar je spet voda na naš mlin. Imamo pa eno veliko težavo, ki se imenuje poškodba Stegerja. Od prvega aprila naprej ni držal v roki loparja, saj ima poškodovano trebušno prepono. Za zdaj je vprašanje, ali bo sploh lahko igral. Tudi če bo, ne bo optimalno pripravljen. Bojevali se bomo po najboljših močeh,« napoveduje Tokič.

Povratni dvoboj proti Fuldi bo Saarbrücken igral 20. aprila, dva dni pozneje pa čaka Tokiča dolga pot proti Tokiu, kjer bo konec meseca svetovno prvenstvo. Še prej ga prihodnji teden v Sloveniji čakajo tridnevne obveznosti, ki jih ima do delodajalca – obrambnega ministrstva. »V Vipavi bo od torka do četrtka usposabljanje. Imel bom možnost, da bom zvečer treniral v Novi Gorici. Takoj v četrtek bom letel proti Nemčiji. O svetovnem prvenstvu bom razmišljal pozneje,« je sklenil pogovor Tokič.