Poškodba gležnja se vam vleče že skoraj tri mesece, s kvalifikacijske tekme proti Ukrajini v Velenju.

Moj gleženj je v popolnem razsulu. V Rdeči dvorani sta mi v vsesplošnem prerivanju dva igralca padla na gleženj, tako da sem bil ne centimetre, ampak milimetre oddaljen od operacije. Vseeno se le sestavljam iz tekme v tekmo, manj treniram, tri tekme v štirih dneh na Danskem pa bi bile za moj gleženj prehud zalogaj. Tudi Montpellier je prosil, če bi lahko izpustil to reprezentančno akcijo, saj nas čakata dva težka in odločilna meseca na klubski ravni.

Na Danskem je Slovenija brez sedmih nosilcev igre premagala Francijo ter izgubila z Dansko in Norveško.

Ko sta se moja klubska soigralca Jure Dolenec in Matej Gaber vrnila v Montpellier, smo se veliko pogovarjali o tem. Imela sta mešane občutke, sam pa na osnovi spremljanja tekem prek računalnika težko dam realno oceno. V naši ekipi je bilo veliko fantov, ki si še morajo izboriti mesto v reprezentanci, saj ni isto igrati v izbrani vrsti ali klubu. Dejstvo je, da imamo kader, ki bi znal v prihodnje veliko doseči, toda fantje si morajo še nabrati veliko kilometrine – tako kot smo si jo morali nekoč mi.

Osmega junija v Veszpremu in petnajstega v Velenju čakata Slovenijo tekmi z Madžarsko za uvrstitev na SP 2015 v Katarju.

Po dolgi in naporni sezoni bodo odločali večja želja in motiv, večja svežina igralcev, število poškodb nosilcev igre... Ne vem, ali je povratna tekma v Velenju posebna prednost za nas, ker smo glede tega »smešna« ekipa. Najprej moramo preživeti pekel dvorane v Veszpremu, in če bomo tudi na povratni igrali gol za gol, bo Rdeča dvorana zares prednost. Prepričan sem, da bo polna do zadnjega kotička in da bo vzdušje še bolj fantastično, kot je bilo januarja proti Ukrajini.

Neuspeh z Madžari bi pomenil katastrofo, saj bi Slovenija po letošnjem EP na Danskem ostala še brez drugega velikega tekmovanja.

Ne bi želel tega napihovati in govoriti, da nas junija čakata dneva d za slovenski rokomet. Drži, da gre za zelo pomembni tekmi, a ne glede na razplet bo življenje šlo naprej. Zato ne smemo, niti igralci niti mediji, ustvarjati prevelikega pritiska, ker je lahko to negativno. Seveda je jasno, da bi neuspeh prinesel velike spremembe v naši reprezentanci. A s tem se ne obremenjujem in verjamem v našo kakovost. Če bomo pravi, tako kot smo bili na zadnjih tekmah januarja proti Švici, Luksemburgu in Ukrajini, se nimamo česa bati.

V francoski ligi si Montpellier šest krogov pred koncem deli drugo mesto s PSG in s tremi točkami zaostanka za Dunkerqom.

Če bi nam nekdo pred sezono ponudil takšno stanje, bi takoj podpisali. A po drugi strani smo na 20 tekmah izgubili kar osem točk. Tudi proti ekipam, s katerimi se nam to ne bi smelo zgoditi, bili pa smo tudi kaznovani še z odvzemom dveh točk. Če ne bi bilo nekaterih spodrsljajev, bi bil pogled na lestvico še lepši. Če zmagamo na vseh šestih tekmah, bomo najmanj drugi, kar bi bil glede na turbulentno sezono in številne poškodbe super uspeh. Dunkerque bo težko dobil vse tekme, tako da je boj za prvaka odprt. Mislim, da smo mi v najboljšem položaju, ker napadamo iz ozadja in brez pritiska.

Danes vas čaka gostovanje pri četrtouvrščenem Toulousu, katerega član je tudi Miha Žvižej, poraz pa bi pomenil dokončno slovo od naslova.

Seveda. Vendar ne le to, saj smo v takem položaju, da lahko po najslabšem scenariju na koncu pademo celo na peto mesto. Tekma s Toulousom bo za nas ena prelomnih, kajti z zmago bi se točkovno oddaljili od zasledovalcev in sočasno ostali v boju za vrh. Kajti tako Dunkerque kot PSG prihajata še v Montpellier, tako da smo lahko po najboljšem scenariju tudi državni prvaki.

V pokalu EHF bo Nantes, za katerega brani Gorazd Škof, zadnja ovira za uvrstitev na sklepni turnir najboljše četverice v Berlinu.

Po presenetljivem izpadu v kvalifikacijah za ligo prvakov proti poljski Wisli evropsko sezono rešujemo v pokalu EHF. Priznam, da si za četrtfinalnega tekmeca nisem želel Nantesa, ki po mojem mnenju poleg nas igra najlepši rokomet v Franciji. Naš cilj je finale v Berlinu, od katerega nas loči le stopnička, a tudi zelo težki tekmi z Nantesom. Ker bo sklepni turnir v Berlinu in je domači klub Füchse Berlin neposredno uvrščen med štiri, bo pokal še težje osvojiti. A na eni tekmi je vse možno in če bomo takrat vsi zdravi, smo glede na kakovost sposobni zmagati.

Po koncu sezone vam poteče triletna pogodba z Montpellierjem.

Bolj ali manj smo na dobri poti, da se dogovorimo za nadaljevanje sodelovanja. Klub si želi, da ostanem, takšna je tudi moja želja. Obstajajo sicer še administrativne težave, precej več pa bo znanega že konec naslednjega tedna. A bi to za zdaj raje še zadržal zase.