Schumacherjeva predstavnica za stike z mediji Sabine Kehm je prejšnji teden potrdila, da je nekdanji dirkač le začel kazati znake napredka v dolgi fazi prebujanja iz umetne kome, po poročanju nekaterih uglednih tujih medijev pa se je njegovo stanje v zadnjih dneh še izboljšalo.

Italijanski športni dnevnik La Gazzetta dello Sport danes piše, da je Schumacher začel z očmi vzpostavljati kontakt s člani svoje družine, nemški Bild pa dodaja, da se je začel odzivati na glasove in da počasi prihaja k zavesti. To je potrdil tudi Nemčev prijatelj in prav tako nekdanji dirkač, Francoz Jean Alesi, ki je Schumacherja v zadnjih tednih večkrat obiskal v bolnišnici v Grenoblu.

»Michael je v začetku prebujanja iz kome reagiral samo na bolečino, recimo na ščipanje, a morda je bila to le samodejna reakcija telesa. Ob zadnjih obiskih pa sem opazil, da se je njegovo stanje precej popravilo, občutil pa sem tudi veliko olajšanje pri njegovi družini. To je fantastično, a pot do okrevanja je vseeno še dolga,« je za Bild povedal Alesi.