Letterman je z napovedjo o upokojitvi požel stoječe ovacije, mnogi pa so že začeli špekulirati, kdo bi lahko stopil v velike čevlje CBS-ove legende. Z ameriškega nočnega programa se bo tako poslovila že druga legenda v kratkem času. Jayja Lena je namreč letos zamenjal Jimmy Fallon.

CBS o upokojitvi ni vedela ničesar

David Letterman vodi The Late Show že od leta 1993. Lani jeseni je podpisal pogodbo do leta 2015, a ni vedel, da je njegova zadnja. Ker je glede svojih odločitev zelo tih, naj CBS o njegovi upokojitvi ne bi vedela ničesar.

»Moški, ki ima v lasti televizijsko mrežo, Leslie Moonves, se je o upokojitvi z menoj pogovarjal več let. Dogovorila sva se, da bova skupaj izbrala datum, ko se bom upokojil. Tik pred začetkom oddaje sem ga poklical in rekel, da odhajam,« je pojasnil Letterman. Ob tem se je zahvalil vsem na mreži, sodelavcem in domačim.

»David Letterman je 21 let barval naš nočni program. V tem času je več tisoč gledalcev nasmejal, poskrbel za odlične intervjuje in komentiral velike narodne dogodke. Veliko politikov in zvezdnikov pa je uspel tudi presenetiti – med drugim tudi mene,« je v izjavi takoj po oddaji zapisal Moonves.

Oddaja ima devet emmyjev

Oddaje The Late Show je bila kar 72-krat nominirana za emmyja, osvojila pa jih je devet. Letterman je na televiziji začel delati leta 1969, kot novinar in napovedovalec vremena. Legenda nočnega programa je postal že leta 1982, ko je na NBC vodil oddajo Late Night with David Letterman.