Pri 34 letih svetovni prvak iz leta 2009 na lestvici najbolj izkušenih z 249 nastopi na dirkah zaostaja le za neuničljivim Brazilcem Rubensom Barrichellom (326 dirk), sedemkratnim svetovnim prvakom Nemcem Michaelom Schumacherjem (308) ter Italijanoma Riccardom Patresejem (257) in Jarnom Trullijem.

V letošnji sezoni je voznik McLarna na prvih dirkah prišel do tretjega in šestega mesta. Poudarja, da se lahko kljub dolgim letom izkušenj še veliko nauči. "Že 14 let sem v tem športu, a še vedno čutim, da se moram učiti. Vem, da nisem popoln, najbrž nikoli ne bom, lahko pa se veliko naučim. To je največji del vznemirjenja v dirkanju," pred pomembnim mejnikom razmišlja Button.

Kariero v elitnem avtomobilističnem razredu je začel leta 2000 pri Williamsu, nato je vozil še za Benetton, Renault, Hondo, Brawn, s tem moštvom je osvojil tudi naslov prvaka, zdaj pa je član McLarna.

"Naučil sem se tudi, kako čas beži. Pred 50 dirkami sem bil na Madžarskem na okrogli 200. dirki, mimogrede, tam sem tudi zmagal, zdaj bo na vrsti že 250. Res gre hitro," meni britanski dirkač, ki je na prizorišču jubilejne dirke v Bahrajnu leta 2009 dosegel tudi eno od svojih 15 zmag v formuli 1.