Velika Britanija je sprejela zakon, v skladu s katerim so od 14. marca letos istospolni partnerji pri sklepanju porok izenačeni z raznospolnimi partnerji. Ob tej priložnosti je izšla tudi omenjena posebna izdaja britanske gej revije Attitude. Agencija Imperial Luxury Travel Solutions je že pripravila turistični produkt PinkWeek.eu, ki ga je skupaj s predstavništvom javne agencije Spirit Slovenija v Londonu britanski javnosti predstavila na srečanju z novinarji 3. februarja v Londonu.

Eden najbolj rastočih svetovnih turističnih segmentov

Prestižna uvrstitev na seznam poročnih destinacij najbolj prodajane britanske gej revije je posledica razvijajoče se ponudbe na področju gejem in lezbijkam (LGBT) prijaznega turizma v Sloveniji. V Imperial Luxury Travel Solutions so se poleg luxury segmenta specializirali prav na področju svetovno vedno bolj uveljavljenega LGBT prijaznega turizma, so sporočili iz Spirita.

Turistična potovanja za geje in lezbijke spadajo med enega najbolj rastočih svetovnih turističnih segmentov. Po podatkih študije, ki jo je opravila GETA, je samo v Evropi okoli 22 milijonov istospolno usmerjenih, ki v turizmu ustvarijo za okoli 50 milijard evrov prihodkov. Podobne prihodke ustvari tudi LGBT turizem v ZDA.

Slovenija kot sanjska poročna destinacija

Prvi slovenski program potovanja za geje in lezbijke ter njihove prijatelje bo pod blagovno znamko PinkWeek.eu potekal med 4. in 11. majem na različnih slovenskih turističnih lokacijah. Geji in lezbijke bodo imeli z udeležbo v kratkih vikend paketih priložnost, da podrobneje spoznajo Slovenijo oziroma si jo izberejo za svojo sanjsko poročno destinacijo.

V okviru turističnega produkta bo agencija Imperial Luxury Travel Solutions za tuje novinarje, goste in sodelujoče partnerje 10. maja v Ljubljani organizirala gala večerjo, ki bo popestrena s tematiko Tekmovanja za pesem Evrovizije. Na Pinkweek.eu 2014 je vabljenih tudi več predstavnikov najpomembnejših svetovnih medijev za geje in lezbijke.