Seveda je prvi športni milijarder v bolnišnici v Grenoblu deležen najboljše možne obravnave, kljub temu da mu vsak dan masirajo mišice, da ne bi atrofirale, pa naj bi že izgubil približno 20 kilogramov oziroma dobro četrtino teže. Toda žena Corinna, za katero je nekoč dejal, da je uresničitev njegovih sanj, vsakodnevno vztraja ob njegovi postelji in se z njim pogovarja, saj so ji zdravniki povedali, da to dokazano lahko pomaga pri izboljšanju zdravstvenega stanja.

Zgodba o starejšem izmed bratov je po svoje ironična. Na 307 dirkah svetovnega prvenstva jo je v 21 aktivnih letih resneje skupil le, ko si je v Silverstonu zlomil nogo, bolj boleč pa je bil izlet med motocikliste, ko je pri padcu staknil poškodbo vratu. Nič čudnega, ko pa je sodil med mojstre krotenja 800 konjičkov, blestel pa je v najtežjih vremenskih razmerah, zato se ga je oprijel vzdevek Kralj dežja.

Kako se bo razpletala zgodba o človeku, za katerega mnogi pravijo, da je enostavno povedano dober po srcu, saj je vedno priskočil na pomoč tistim, ki niso imeli takšne finančne sreče, kot jo ima sam, je nemogoče napovedati. Ostre besede Garyja Hartsteina, ki je bil od leta 2005 do 2012 glavni zdravnik karavane formule 1, da so zdravniške napake pred prihodom v bolnišnico krive, da bo Schumacher z veliko gotovostjo ostal v trajnem vegetativnem stanju, pa naj bi samo potrjevale besede nevrokirurgov v bolnišnici, ki naj bi ženi Corinni že dejali, da lahko njenega moža reši le še čudež. Toda čudeži se dogajajo...