Kot so sporočili iz Proeventa, bodo obiskovalci na sejmu lahko kupovali in izmenjevali razglednice, znamke, denar, stripe, stare knjige in tiske, fosile, minerale, militaristične predmete, figurice, gramofonske plošče in druge drobne predmete. Sejem pa je po njihovih navedbah tudi odličen prostor za ugoden nakup vsega tistega, kar zbiralci in trgovci potrebujejo pri svojem hobiju oziroma poslu, kot so albumi, povečevalna stekla, pincete in drugo.

Prav tako pripravljajo izobraževalni program za otroke in odrasle in vrsto razstav. Med drugim bosta na ogled gostujoča razstava indijske filatelije ter tematska razstava Igra z otroškimi slikanicami z obdobja 1950-1985, izborom starih družabnih iger od konca 19. stoletja do 50. let 20. stoletja, ki so jih uporabljali otroci na Slovenskem, ter filatelistično razstavo športnih iger, od poletnih in zimskih olimpijskih, mediteranskih, sredozemskih, balkanskih...

Prvič bodo na Collecti predstavljeni srebrniki zimskih olimpijskih iger, izdani v obdobju zadnjih 50 let. Na ogled pa bo prvič v Sloveniji postavljen tudi kovanec svetovno znane serije Tiffany Art, ki je bil v omejeni nakladi samo 99 kovancev izdan ob deseti obletnici zbirke. Collecto, ki obeležuje tudi mednarodno leto kristalografije, bo med drugim popestrila še dražba.