Gvinejske oblasti so v strahu pred epidemijo danes prepovedale prodajo in uživanje mesa divjih živali, ki so potencialne prenašalke bolezni, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Humanitarna organizacija Zdravniki brez meja pa opozarja, da bolezen nehote širijo tudi žalujoči, ki se dotikajo okuženih trupel.

Liberija danes poroča o novem primeru ebole, po tem ko je v začetku tedna sumila 11 obolelih, piše nemška tiskovna agencija dpa. Preiskujejo tudi, ali je ta virus nedavno terjal življenja štirih žensk in dečka. Vodja centra za preprečevanje bolezni Sakoba Keita je dejal, da vsak dan beležijo nove primere, a je epidemija vrhunec že dosegla, saj se pogostost novih primerov zmanjšuje.

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije za ebolo, katere bolezenski znaki so driska, bruhanje in krvavitve, ne obstaja cepivo ali drugi načini zdravljenja. Zaradi ebole, ki se prenaša prek divjih živali, fekalij, s krvjo in spolnimi odnosi, umre med 25 in 90 odstotkov okuženih, odvisno od vrste virusa, piše AFP.