Hartstein je bil del dirkaškega cirkusa med letoma 2005 in 2012, sam pa je prepričan, da okrevanje nekdanjega dirkača ne poteka po načrtih tudi zaradi številnih spodrsljajev zdravniškega osebja pri njegovi oskrbi. Američan se pri tem sklicuje na zanesljive vire in trdi, da je do prvih in tudi ključnih napak prišlo že kmalu po prihodu Schumacherja v grenobelsko bolnišnico, kar je zagotovo še poslabšalo zdravstveno stanje Nemca, ki je v komi že 87 dni.

»Medtem ko čas teče, postaja vse manj verjetno, da bo njegovo okrevanje uspešno,« je zapisal 58-letnik in pristavil, da se morajo njegovi oboževalci pripraviti na najhujše. »Od nekdaj je bil oboževan. Leta sem preživel ob progi preplavljen z rdečimi ferrarijevimi kapami, zastavami in majicami. Vse to zgolj zaradi Michaela. Osupel sem, kako zelo ga imajo navijači radi. In čeprav sem zaskrbljen nad tem, kaj se utegne v najslabšem primeru zgoditi, sem uvidel, da bomo zaradi pomanjkanja informacij o njegov zdravstvenem stanju vsi lažje nadaljevali z našimi življenji.«

Hartstein, ki je dandanes zaposlen na univerzitetni bolnišnici v belgijskem Liegu, je za konec še dodal, da se bodo zdravniki morali že kmalu odločiti, ali bodo Schumacherjevo bolniško posteljo namenili bolniku potrebnemu takojšnje zdravnike oskrbe.