Včeraj popoldan so na SZS odprli kandidature in pregledali, ali imena ustrezajo zahtevanim pogojem. Predstavniki klubov so se torej seznanili s podrobnostmi, svojega predsednika zbora pa bodo izbrali prihodnji petek, 4. aprila. Dotlej se obetajo zadnja lobiranja za glasove, pričakovati pa gre tudi kakšno prepreko, ki jo bosta morala na svoji poti preskočiti Gorišek in Špik.

V zadnjih dveh tednih se je v boj za mesto predsednika zbora za alpsko smučanje na gorenjski strani vmešal tudi ASK Kranjska Gora. Predstavniki kluba so želeli prepričati Špika in Goriška, naj umakneta svojo kandidaturo in naj izmed ljudi, ki jih želita imeti v svoji ekipi, skupaj poiščejo najprimernejša imena, ki naj bi slovensko alpsko smučanje popeljala v lepše čase. Špik se je bil pripravljen umakniti, Gorišek pa je šel še enkrat na posvet k podpornikom, od koder se je vrnil brezkompromisen, da od svoje kandidature ne bo odstopil. V primeru, da bi se umaknil tudi Gorišek, o katerem smo prejšnji teden poročali, da izpolnjuje enega od pogojev za upokojitev, pa je vmes izpolnil tudi drugega, bi ASK Kranjska Gora za mesto predsednika zbora predlagala svojega predsednika Grego Benedika. Ker je Gorišek ostal neomajen, se Benedik ni odločil za kandidaturo.

»Res je, da je bil Grega Benedik pod določenimi pogoji pripravljen kandidirati za predsednika zbora za alpsko smučanje. Proti Dušanu Gorišku nimam žal besede. Zdi se mi primeren kandidat za funkcijo, za katero se poteguje. Sporni pa se mi zdijo nekateri ljudje, ki ga podpirajo. Tu mislim predvsem na Matjaža Šarabona, ki si želi na vsak način dobiti profesionalno službo na SZS,« nam je včeraj sporočil predstavnik kranjskogorskega smučarskega kluba Srečko Medven.

Na vprašanje, kako so Štajerci spremljali dogajanje v zadnjem času, ko se je v vlogo mediatorja postavil tudi Tone Vogrinec, nam je odgovoril predsednik SK Branik Boštjan Tancer. »Lahko rečem, da smo seznanjeni z aktualnim dogajanjem. Tudi mi smo se zavzeli za stališče, da bi se za mesto predsednika zbora za alpsko smučanje našlo tretjega kandidata, in s tega stališča se nam je zdel Grega Benedik ustrezen. Takšna pot bi bila edina prava, ne glede na to, kakšen bo 4. aprila izid volitev,« je povedal Mariborčan, ki na vprašanje, katerega kandidata bo SK Branik podprl na volitvah, ni želel medijsko izpostaviti nikogar. Pred tem je namreč SK Branik veljal kot Špikov podpornik.

Ker primer izpolnjene olimpijske norme Vanesse Mae na Krvavcu še buri duhove, so včeraj imenovali petčlansko komisijo, ki bo podrobneje pregledala januarsko dogajanje na Gorenjskem. Zanimivo pri vsej zgodbi je, da za vsak naslednji korak predstavniki SZS potrebujejo več tednov ali celo mesecev, zato tudi v primeru Vanesse Mae ne gre v kratkem pričakovati zaključkov.