Tako, ki letos načrtuje organizacijo kar dvajset odstotkov več porok kot lani, je podjetje Jezeršek gostinstvo. Potem ko so mojstri inovativnih turistično-gostinskih ponudb lani na Krvavcu »zagnali« pravo uspešnico, Večerjo na zajli (s prvim pomladnim terminom maja bo slednja spet odprta za obiskovalce), so minulo soboto znova presenetili z edinstveno ponudbo – Navidezno poroko.

Kot na pravi poroki

Prvi pri nas in tudi v svetu inovativen dogodek – kombinacijo resnične poroke, zabave in najprivlačnejših poročnih trendov – so premierno priredili na Dvoru Jezeršek na Brniku. V poročne barve odeto prizorišče več kot 240 let veličastne stare domačije, prenovljene v sodoben hotel s konferenčno dvorano in gostilno, je bilo resnična paša za prav vse čute.

Okoli šestdeset gostov se je tam poistovetilo z vlogo svatov in se – tako kot se na pravi poroki spodobi – veselilo najlepšega dne »ženina« in »neveste«. Seveda niso manjkali niti poročni fotografi, glasbena skupina Trio Kranjc, posebna poročna »torta«, sestavljena iz izvrstnih sirov, in druge dobrote.

Kozice s šparglji, mangom in rdečo papriko, mini kranjski burgerji, postrvin zvitek s čemažem in lešniki, rižota s koromačem in sušenimi paradižniki, svinjska ribica na nabodalu, ovita v kraško panceto, mariniran ananas z burbonsko vaniljo ter mini sadne in čokoladne tortice na palčkah je le nekaj kulinaričnih vrhuncev, ki so pred sprostitvijo na plesnem parketu božali okušalne brbončice.

Veliko zanimanje

»Vedno znova smo bili razočarani nad poročnimi sejmi in nad monotono predstavitvijo poročnih ponudnikov v Sloveniji. Želeli smo ustvariti nekaj, kar je novo, kar narekuje poročne smernice v Sloveniji in prišli na idejo o navidezni poroki. Seveda nismo prvi na svetu, ki ponujamo tovrstne dogodke, a obenem ne kopiramo tujine, temveč ideje iz tujine prilagajamo slovenskemu trgu,« je poudaril Martin Jezeršek, generalni direktor podjetja Jezeršek gostinstvo.

Število svatov prve Navidezne poroke so omejili na šestdeset oseb in z rezervacijami že v prvem tednu zapolnili prav vsa mesta. »Načrtujemo, da bi vsako pomlad organizirali Navidezno poroko, ki narekuje smernice prihajajoče sezone, skozi leto pa bomo Navidezno poroko ponujali tako zasebnim skupinam kot tistim, ki si preprosto želijo na poroko, pa nikoli niso dobili vabila na poročno slavje, tistim, ki si želijo spoznati nove ljudi ali se zgolj zabavati,« je dodal Jezeršek.

Presenečenje sredi prestolnice

Na Akademiji Jezeršek zadnja leta ponujajo tudi kulinarične zabave in delavnice, še letos pa v Ljubljani načrtujejo novo kulinarično doživetje, ki še ostaja skrivnost.

Skrivnost pa ni več, da so Jezerškovi, ki so lani organizirali približno štirideset porok na Dvoru Jezeršek, v Hiši kulinarike Jezeršek in na zunanjih lokacijah, letos postali tudi izvajalci porok na posestvu Pule. Pričakujejo, da bo število porok še naraslo, že zdaj imajo namreč več rezervacij kot lani. Trenutno so najbolj priljubljene poroke z nekoliko rustikalnim, vintage oziroma naravnim stilom, sicer pa se je tudi način praznovanja porok zadnja leta precej spremenil – zmanjšalo se je število svatov, a se je na drugi strani dvignila kakovost hrane, dekoracije, glasbe in fotografiranja.